Fikk materialet i dag

Rett før klokka ni hentet forsvarerne til de Nokas-tiltalte deler av det omstridte avlyttingsmaterialet.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): I går bestemte sorenskriver Helge Bjørnestad at Nokas-saken blir utsatt til mandag, slik at forsvarerne skal få muligheten til å gjennomgå avlyttingsmaterialet som politiet har samlet inn.

Aktoratet fikk klar beskjed av Bjørnestad om å gjøre både skriftlig dokumentasjon og lydopptak tilgjengelig for forsvarerne så raskt som mulig.

Hentet dokumentene

I dag tidlig lå dokumentene klare på politihuset i Stavanger, og forsvarerne var ikke seine å be.

- Det er nok en god del som ikke er interessant. Men det skal bli greit å få gått gjennom dette. Vi kjenner jo ikke innholdet og vet ikke om noe er knyttet til Kjell Alrich Schumann, sier forsvarer Morten Furuholmen til Aftenpostens nettutgave, da han hadde hentet dokumentene i dag tidlig.

Erling Kjærmann, som forsvarer Dan Pettersen, tror ikke dette vil tilføre Nokas-saken nye bevis.

- Jeg stoler på statsadvokat Dommersnes når han sier det ikke er noe bevisverdi i dette. Jeg tror dette utelukkende er blitt holdt hemmelig på grunn av taushetsplikten, sier han til avisa.

Oppgitt

Materialet som advokatene henter ut stammer fra telefonovervåking av 33 personer. Til sammen er det 200 personer på opptakene, som utgjør rundt 1000 timer.

Politiet jobber nå med å kopiere lydopptakene over på harddisker, som advokatene skal få tidlig i ettermiddag.

- Vi har fått beskjed om at vi bare får en harddisk hver. Det er vi ganske oppgitt over. Materialet er så stort, at vi hadde sett for oss at to personer skulle arbeide samtidig med å gjennomgå det. Men nå må vi finne en annen måte å arbeide på, sier Astri Aas-Hansen, som representerer Erling Havnås, til Aftenbladet.no.

SKAL GJENNOMGÅ: Advokat Magne Furuholmen (t.h) har fått avlyttingsmaterialet, og skal sjekke om det har noe å si for saken mot hans klient, Kjell Alrich Schumann.