Fikk melding om at helikopter hadde styrtet i Surtevann i Agder

Men politiet sier det bare var kalking av vannet.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Politiet fikk i ettermiddag melding om en mulig helikopterstyrt i Surtevann ved Naglestad i Hægebostad i Vest-Agder.

De sier imidlertid at det ikke dreier seg om en helikopterstyrt, men et helikopter som har kalket vannet.

Så røyk og oljefilm Både brannvesenet i Hægebostad og i Mandal er på vei til stedet. Det var en privatperson som ringte og meldte om styrten.

- Vi har fått melding om en mulig helikopterstyrt ved Hægebostad. Det skal være sett røyk og oljefilm på vannet. Luftambulanse fra Arendal, politiet og et Sea King-helikopter med dykkere er sendt til stedet, sa redningsleder Ola Våge ved Hovedredningssentralen i Sør Norge, til Dagbladet.
Kalking av ferskvann Ferskvann kalkes blant annet for å bevare det biologiske mangfoldet i vannet. Kalken spres ofte over vannet ved hjelp av helikopter.

Når kalken slippes over vannet av et lavtflyvende helikopter, ser det ofte ut som røyk.

- Det er bekreftet at helikopteret som kalket i Surtevann ikke har styrtet. Politiet har vært i kontakt med piloten. Situasjonen er avklart, skriver politiet på Twitter klokka 16.03, og avslutter dermed dramaet.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer