Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Fikk melding om at IS planla selvmordsangrep i München

Ekstremistgruppen IS hadde planer om selvmordsangrep i München nyttårsaften, opplyser myndighetene i delstaten Bayern.

Tysk politi advarte en time før midnatt nyttårsaften publikum om at de fryktet et terrorangrep i München. Foto: NTB Scanpix
Tysk politi advarte en time før midnatt nyttårsaften publikum om at de fryktet et terrorangrep i München. Foto: NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

 Tysk politi advarte en time før midnatt nyttårsaften publikum om at de fryktet et terrorangrep i München.

- Ifølge informasjonen, som vi anser å være troverdig, er det planlagt et angrep i kveld, skrev politiet på Facebook rett før midnatt.

Innenriksminister Joachim Herrmann i Bayern, der München ligger, sier han har fått opplysninger fra etterretningstjenesten i et alliert land om at IS står bak planene, og at angrepet var planlagt rundt midnatt. Tyske medier skriver at politiet hadde fått tips fra franske myndigheter.

- Fem til sju gjerningsmenn På Twitter ba politiet rett for midnatt folk om å unngå store folkemasser, spesielt ble to togstasjoner nevnt: sentralstasjonen i München og stasjonen Pasig. Begge stasjonene ble evakuert rett før midnatt på grunn av frykt for terrorangrep, og togtrafikken innstilt. Fem timer senere ble stasjonene åpnet for trafikk og passasjerer igjen.

- Fem til sju mistenkte planla trolig et selvmordsangrep idet festlighetene var i gang og det nye året ble ønsket velkommen, sier Münchens politisjef Hubertus Andrä.

Rundt 550 politifolk har blitt beordret ut i gatene etter at terrorplanene ble kjent. En talskvinne for politiet sier at det ikke kan utelukkes at angriperne vil velge seg et annet mål enn togstasjoner. Ingen er pågrepet.

- Vær forsiktig Rett over midnatt understreket politiet at terrortrusselen fortsatt gjelder.

- Vi gjør uttrykkelig oppmerksom på at vi stadig tar trusselen alvorlig. Vær på vakt, skriver politiet på Twitter, og legger til:

- På tross av den alvorlige situasjonen lar vi oss ikke kue: Godt nyttår til dere alle. Og vær forsiktige.

Også andre steder i verden preget terrortrusler nyhetene nyttårsaften. Seks personer ble pågrepet, mistenkt for å ha planlagt angrep i Brussel nyttårsaften. Samme dag ble det kjent at en tiende person med mulig tilknytning til Paris-angrepene, var pågrepet. Både i Brussel og Paris ble den offisielle nyttårsfeiringen med fyrverkeri avlyst på grunn av terrorfrykt.

I staten New York i USA ble en 25-åring pågrepet av politiet mistenkt for støtte til ekstremistgruppen IS og for å planlegge et angrep på restaurantgjester nyttårsaften. (©NTB)

Instagram Følg @dagbladet.no på Instagram
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media