Fikk melding om hjertestans, siktet ektemannen for drap

Kvinne funnet død i campingvogn på Nesna.

SIKTET FOR DRAP: Politiet har siktet mannen til den avdøde kvinnen i 50-årene for drap etter at kvinnen ble funnet død her på en campingplass i Nesna. Foto: NTB scanpix
SIKTET FOR DRAP: Politiet har siktet mannen til den avdøde kvinnen i 50-årene for drap etter at kvinnen ble funnet død her på en campingplass i Nesna. Foto: NTB scanpixVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): En mann er siktet for forsettlig drap etter at en kvinne natt til lørdag ble funnet død i en campingvogn på Nesna i Nordland. Det opplyser politiet på en pressekonferanse mandag formiddag.

Poltiadvokat Andreas Christiansen opplyser på pressekonferansen at mannen er siktet for forsettlig drap.

- Mannen er siktet for forsettlig drap etter paragraf 233, opplyser han ifølge NRK.

Mannen skal i går ha blitt innkalt til vitneavhør, hvorpå han ble pågrepet da han møtte hos politiet.

Ifølge politiet er det kvinnens ektemann som er siktet. I avhør skal mannen ha forklart at kona var død da han fant henne, noe politiet ikke fester lit til.

Mannens forsvarer, advokat John Christian Elden i advokatfirmaet Elden, sier til NTB at hans klient varslet politiet da han fant sin kone død.

- Da han kom i vitneavhør dagen etter ble han siktet for legemsfornærmelse. Politiet sier at den foreløpige obduksjonsrapporten gir mistanke om drap. Vi noterer oss politiets standpunkt, og minner om at det er tidlig i etterforskningen, sier Elden.

Fikk ny info Det var først etter at obduksjonsrapporten forelå at politiet valgte å sikte mannen for drap.

På pressekonferansen opplyser politiadvokat Christiansen at politiet først fikk melding om hjertestans.

- På bakgrunn av opplysninger så først ikke vi grunnlag for å gjøre noe tiltak. Men i løpet av lørdagen fikk politiet opplysninger som ga grunnlag for å undersøke nærmere, og vi startet da teknisk og taktisk etterforskning, sier Christiansen.

Avhørt Kripos bisto i etterforskningen og den nå drapssiktede mannen ble først siktet for legemsfornærmelse.

- Gjennom søndagen etterforsket vi saken med stor tyngde. Avdøde ble sendt til obduksjon, og vi foretok vitneavhør, sier Christiansen.

Da obduksjonsrapporten ble klar ble siktelsen utvidet.