PÅ KONTO I DAG: - Pengene kommer inn på konto i dag, men jeg kan ikke si noe om beløpet. Det er vi blitt enige om å holde hemmelig, sier Trond Lykke. Foto: Finansavisen
PÅ KONTO I DAG: - Pengene kommer inn på konto i dag, men jeg kan ikke si noe om beløpet. Det er vi blitt enige om å holde hemmelig, sier Trond Lykke. Foto: FinansavisenVis mer

Fikk mer for majones-aksjer

To tøffe forhandlingsdager endte med enighet. Dermed slipper familien Heje å møte Trond Lykke i retten med krav om millioner etter tvangsutløsning.

(Finansavisen:) 25 dager før næringsmiddel-giganten Agra og investeringsselskapet Trøndelag Margarinfabrikk skulle møtes i Oslo tingrett for å avklare verdien av de to selskapene AS Forma og Mills DA, er partene blitt enige, skriver Finansavisen.

- Inn på konto i dag

Trond Lykke, best kjent som eier av Bunnpris-kjeden, kontrollerer 64 prosent av Trøndelag Margarinfabrikk. Han er styreleder i selskapet, og har ledet forhandlingene mot familien Heje sammen med de to Schjødt-advokatene Sigurd Holter Torp og Morten Foros Krohnstad.

Etter hva Finansavisen forstår, skal partene ha møtt hverandre omtrent halveis. Kravet fra saksøkerne var rundt 300 millioner kroner, mens Heje-familien i utgangspunktet ikke var interessert å betale mer enn i overkant av 100 millioner for aksjene de tvangsutløste i 2016.

- Pengene kommer inn på konto i dag, men jeg kan ikke si noe om beløpet. Det er vi blitt enige om å holde hemmelig, sier Trond Lykke til avisen.

- Men er du fornøyd med summen dere får?

- Ingen er vel helt fornøyd med et forlik, men det kunne blitt verre og det kunne blitt mye bedre, sier Lykke.

Utbetaling til aksjeiere

Pengene som utbetales for de tvangsinnløste aksjene vil etterhvert ifølge Finansavisen bli delt ut som utbytte til aksjonærene i Trøndelag Margarinfabrikk. Selskapet eier aksjefond og aksjer, men uten å ha innflytelse i noen av selskapene.

Etter at Unilever i 2015 solgte seg ut og bare Agra og Trøndelag Margarinfabrikk satt igjen med aksjer, valgte Heje-familien å tvangsutløse trønderne fra selskapene Forma og Mills. Førstnevnte kontrollerer varemerkerettighetene til de mange produktene Agra produserer, markedsfører og selger i Norge, Sverige og Danmark. Det andre selskapet sto for produksjonen av merkevarer som Mills kaviar og majones, Delikat salater, sild og posteier og produkter fra Melange og Vita Hjertego.

Konsernsjef Knut G. Heje i Agra sier han ikke kan svare på noen av Finansavisens spørsmål.

Andre økonominyheter:
Jekker opp og roper «kjøp»
Bruce: Høydepunktet denne uken