Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Fikk mildere straff fordi han var sjalu

En 53-åring som er dømt for vold, fikk mildere straff fordi han var sjalu på mannen han banket opp, skriver Aftenposten.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

En 53-åring som er dømt for vold, fikk mildere straff fordi han var sjalu på mannen han banket opp, skriver Aftenposten.

Voldsepisoden skjedde i Oslo i vår. 53-åringen fryktet ifølge egen forklaring at kjæresten og en av mannens tidligere kamerater, en svenske i 50-årene, hadde innledet et forhold.

Tiltalte dyttet ifølge dommen sin tidligere kompis ned en trappeoppgang. Deretter satte 53-åringen kneet i svenskens bryst og slo ham i ansiktet to ganger med knyttneven. Svensken måtte blant annet sy tre sting i hodet.

I Oslo tingrett forklarte 53-åringen at han var sjalu på ekskameraten. Retten legger tiltaltes sjalusi og vonde følelser til grunn i dommen, og konkluderer med at dette er et formildende moment, i tillegg til hans uforbeholdne tilståelse, skriver Aftenposten.

Tingrettsdommer Reidun Eik mente at 36 dagers betinget fengsel var en passende straff. Det innebærer at mannen slipper å sone i fengsel.

Politiadvokaten i saken krevde at 53-åringen skulle dømmes til 90 dagers fengsel, hvorav 30 dager ubetinget.

53-åringen ble likevel dømt til å betale den tidligere kameraten drøyt 1.600 kroner i erstatning.

(©NTB)