Fikk millioner - kontaktet Ropstad

Kort tid etter at Kjell Magne Bondevik og Oslosenteret fikk millionbeløp fra det eksperter sier er en regimetilknyttet organisasjon i Saudi-Arabia, kontaktet han religionsminister Kjell Ingolf Ropstad - som sa ja til å møte organisasjonens leder i Norge.

KONTAKT: Kjell Magne Bondevik har to ganger kontaktet barne- og familieminister Kjell Ingolf Ropstad på vegne av Mohammad al-Issa, leder i Muslim World League (t. h.). Foto: Lars Eivind Bones
KONTAKT: Kjell Magne Bondevik har to ganger kontaktet barne- og familieminister Kjell Ingolf Ropstad på vegne av Mohammad al-Issa, leder i Muslim World League (t. h.). Foto: Lars Eivind Bones Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Det går fram av e-postkorrespondanse Dagbladet har fått innsyn i via Barne- og familiedepartementets postliste.

Dagbladet avslørte denne uka at tidligere statsminister Kjell Magne Bondevik (KrF) og hans organisasjon Oslosenteret har fått drøyt 3,2 millioner kroner fra det eksperter mener er en regimetilknyttet organisasjon, Muslim World League (MWL) i Saudi-Arabia. Pengene ble formidlet via Stiftelsen Dialog For Fred, som drives av den profilerte Høyre-politikeren Aamir J. Sheikh.

Drøyt to uker etter overføringen, sørget Bondevik for at lederen for Muslim World League skulle få møte religionsminister og KrF-leder Kjell Ingolf Ropstad personlig, kan Dagbladet nå avsløre.

- Var ditt nettverk og din mulighet til å kontakte statsråder en av årsakene til at du fikk penger fra MWL, spør vi Bondevik.

- Nei, jeg mottar ikke penger fra MWL, sier Bondevik, og viser til at honoraret hans kommer fra Stiftelsen Dialog For Fred.

Underlagt regimet

Både Bondevik og Aamir Sheikh sier at Muslim World League er en uavhengig, internasjonal organisasjon som ikke er finansiert av Saudi-Arabia.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer