Fikk monsterfisk på 55,5 kilo!

Sjokkfangst utenfor Hitra. Se video.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): - Det er klart det ble litt adrenalin, sier Willy Eidsvåg til Dagbladet.

I går kveld var han ute på fisketur med svigersønn Marcus Nordahl og barnebarn Herman Eidsvåg Nordahl (9) utenfor Eidsvågen på Hitra.

Gutta var ute på linefiske og fikk seg litt av en overraskelse da en 55,5 kilo tung og 180cm lang rugg dukket opp i vannflaten.

- Det er ikke dagligdags, nei, det er helt sikkert, sier Eidsvåg.

Han er riktignok ikke fremmed for kjempefisk på kroken, men han mener at dette var et uvanlig oppholdssted for fisketypen. Det var lokalavisa Hitra-Frøya som først omtalte saken.

Herman (9) helt i hundre - Jeg trodde først det var en kveite, men det viste seg altså å være en lange. Den holder vanligvis til i mye dypere farvann, enn der vi trakk den opp fra 70 meters dyp, utdyper han.

Med kjempefangsten fikk også Herman (9) en sommeropplevelse helt utenom det vanlige.

- Jeg er vant til bare småfisk i Oslofjorden. Når lange kom til overflaten tenkte jeg hva dette er for et monster, sier han til lokalavisa.

Bestefar Willy forteller at monsterfisken gjorde inntrykk.

- Herman ble helt vill! Han gikk i spinn helt til klokka 12 om kvelden, humrer han.

Håpet på verdensrekord I dag har gutta kontrollmålt vekta på fisken, og vært innom den lokale lensmannen for å få en kredibel kilde på veiingen. Håpet var at dette kunne være ny verdensrekord.

En ekspert ved Havforskningsinstituttet avkrefter imidlertid at det er rekord overfor lokalavisa. Men dersom fisken hadde vært tatt med stang, hadde det vært rekord.

- Nå skal vi åpne fisken og se hva som er inni. Kjøttet fra lange går for å være litt grovt, men rognen skal være bra. Og så skal vi nok ut og dra lina på nytt. Vi gir oss ikke så lett, sier Eidsvåg.