Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Fikk møte sønnen FARC-geriljaen tok

Ble tatt fra henne etter åtte måneder.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Tre dager etter at hun ble løslatt av FARC-geriljaen, kom Clara Rojas søndag hjem til Bogotá og fikk møte sin tre år gamle sønn Emmanuel, som ble født mens hun var fange i jungelen.

Rojas og senator Consuelo González ble løslatt av geriljaen og hentet av representanter for Venezuelas president Hugo Chávez torsdag, der hun møtte sin familie og gjennomgikk medisinske undersøkelser.

Sønnen, som hun fikk med en av FARCs geriljasoldater, ble tatt fra henne etter åtte måneder, og hun så ham ikke igjen. Geriljaen overlot den syke gutten til en fattig bondefamilie som senere brakte ham til sykehus, hvoretter han ble tatt hånd om av Colombias statlige barnevern.

Rojas selv fikk først vite at han var i live over radio på nyttårsaften, kort tid før hun ble løslatt.

Å få møte sønnen igjen var det første Rojas ønsket å gjøre etter at hun søndag kom hjem, sa hun på en pressekonferanse på flyplassen i Bogotá.

Fosterhjemmet har gjort det klart at hun vil få omsorgen for gutten, men at de vil bruke et par uker på å forberede overføringen av ham.

(NTB)

LØSLATT:  Clara Rojas ble tatt til fange av FARC-geriljaen i 2002. Foto:  REUTERS/Daniel Munoz
LØSLATT: Clara Rojas ble tatt til fange av FARC-geriljaen i 2002. Foto: REUTERS/Daniel Munoz Vis mer
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media