Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Ekstremværet Cora

Fikk motorstopp midt i stormkastene

Redningsaksjon utenfor Edøya i Møre og Romsdal.

FØRES I SIKKERHET: Ferja «Tingvoll» fikk motorstopp, men klarte å få ut ankeret. Her føres skipet mot havn. Foto: Sonja Fugelsnes
FØRES I SIKKERHET: Ferja «Tingvoll» fikk motorstopp, men klarte å få ut ankeret. Her føres skipet mot havn. Foto: Sonja Fugelsnes Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Rundt klokka 10.30 fikk Hovedredningssentralen Sør-Norge melding om at ferja «Tingvoll» hadde fått motorstopp utenfor Edøya i Møre og Romsdal.

Dette på et tidspunkt der ekstremværet Cora hadde slått inn.

- Det er storm i kastene og et par meter høye bølger, sa Sigmund Kaplanski, skipper for redningsskøyta «Erik Bye», til Tidens Krav tidligere i dag.

Fikk motorstopp

Kaplanski var da på vei ut for å føre «Tingvoll» inn mot havn.

- Da ferja fikk motorstopp, var den i ferd med å blåse vekk fra land. Mannskapet om bord fikk imidlertid raskt ut anker, sier Nils-Ole Sunde i HRS Sør-Norge til Dagbladet.

Han sier at det befinner seg to passasjerer og et mannskap på fire personer om bord på båten, og at situasjonen nå er under kontroll.

- Det blåser voldsomt der borte, men tre kraftige redningsskøyter er i ferd med å buksere båten inn mot ferjekaja, sier Sunde til Dagbladet klokka 13.00.

STORM: Uvær fører til innstilte ferjer, kansellerte flyavganger og stengte fjelloverganger flere steder i landet. Video: Erik Kaarstad, Aud Perly Døsvik Vis mer

Vellykket redningsaksjon

Da Dagbladet komme i kontakt med Sigmund Kaplanski klokka 13.40, bekrefter han at redningsaksjonen er avsluttet. Alle som var om bord er trygt i land.

- Vi har akkurat fått ferja til kai. Den slett litt med å få inn ankeret, men ellers var det udramatisk, forklarer Kaplanski.

- Det gikk bra med ferja, legger Sigmund Kaplanski til overfor Dagbladet.

Kraftig uvær

Ferja «Tingvoll» går mellom Edøya og Sandvika. Ferjeforbindelsen er en av flere som har hatt problemer som følge av uværet Cora.

Det er nå på sitt kraftigste i Trøndelag og på Helgeland, ifølge Meteorologisk insitutt. Der er det ventet vindkast på mellom 35 og 45 meter per sekund og lokalt vanskelige kjøreforhold flere steder her, ifølge NTB.

Nyhetsbyrået skriver at det kan bli kortvarig orkan på kysten.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!