Jonas Gahr Støre:

Fikk mye juling

Én partileder har fått juling på målingene - den andre i skolegården. En valgkampklar Ap-leder Jonas Gahr Støre forteller fra barndommen om hvorfor «alle tenna i undermunnen» er kunstige.

«JONAS GUARD STØRE»: Under et møte med Erna Solberg under Olavsfest i Trondheim fredag, fortalte Arbeiderparti-leder Jonas Gahr Støre om da han fikk juling som barn. Video: Hans Arne Vedlog Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

- På 60- og 70-tallet, så var det slåssing. Så jeg har jo ikke gjort hemmelighet av at tenna i undermunnen, de er kunstige. For jeg slo ut alle dem i slåsskamp da jeg var åtte-ni år. Og det står vel som et tegn fra den tiden, sier Ap-leder Jonas Gahr Støre til Dagbladet.

Fredag møttes statsminister Erna Solberg (H) og Ap-leder Jonas Gahr Støre til debatt på Olavsfest i Trondheim. Håkon Haugsbø ledet samtalen, som handlet om det brede temaet rettferdighet.

Under diskusjonen fikk begge partilederne spørsmål om når de første gang følte på rettferdighet og urettferdighet.

- Det var all den julingen jeg fikk i skolegården. Det var jo veldig urettferdig. Men jeg var en ganske stridig type. Da noe var urettferdig, tok jeg ikke til våpnene, men jeg tok til kamp - og ble satt på plass. Det var sikkert ikke helt feil, det, svarte Støre.

- Hissigpropp

Dagbladet møtte Støre etter debatten.

- Jeg sa at jeg var en hissigpropp, og at jeg tror at jeg følte at det var mye urettferdighet som jeg ville slåss for og mot. Det ga meg mye juling i skolegården. Jeg tror det er et framskritt at det er mindre slåssing i skolen i dag, det vil jeg absolutt si. Det har barna mine erfart mindre av, sier Støre.

- Ga du juling?

- Jeg var ikke veldig sterk. Så jeg tror nok at jeg var mer yppal og fikk kanskje litt mer juling - noen ganger som fortjent, sier Støre som tidligere har snakket om slåssingen på «En kveld hos Kloppen» på TV2 i 2019 .

Favoritt på måling

Støre får imidlertid ikke juling på målingene.

I en fersk meningsmåling for Dagens Næringsliv, gjennomført av Norstat, er Arbeiderpartiet (Ap) Norges største parti, med en oppslutning på 26,9 prosent.

JONAS GAHR STØRE: Jonas Gahr Støre snakker om rettferdighet og åpner seg opp om julingen han fikk i skolegården. Video/brightnorway Vis mer

Det er en klar oppgang fra målingen i januar da Ap hadde en oppslutning på 17,5 prosent, skriver avisa.

På målingen faller Høyre 1,6 prosent fra forrige måling, og lander på en oppslutning på 19,5 prosent.

Arbeiderpartiet var landets største parti også på Dagbladets måling i begynnelsen av juli. Partiet falt da 1,9 prosentpoeng til en oppslutning på 23,9, men var godt foran Høyre på 20,7 - ned 0,4 prosentpoeng.

Dette var fjerde Dagbladet-måling på rappen hvor Ap er større enn Høyre. På målingen var også Ap og Sp bare to mandater unna rent flertall alene.

Politisk redaktør Geir Ramnefjell i Dagbladet var fornøyd med temperaturen under fredagens seanse. Nå er valgkampen i gang for alvor, mener han.

- Det var meningen at dette skulle være en «samtale», men Erna og Jonas er altfor gira på valgkamp. Det ble en duell, og Ap-lederen overrasket ved å være den klart mest offensive, sier Ramnefjell.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer