Fikk mystisk kjempegave

I en vanlig konvolutt i posten mottok Songdalen kommune i Vest-Agder nylig 193.000 kroner i gamle sedler. Konvolutten var adressert til kommunekassereren og merket «Till Sosial Eldreosorg».

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

- En fantastisk gave som vil komme alle Songdalens eldre til gode, sier en glad ordfører Jan Kåre Haugland til Fædrelandsvennen etter å ha mottatt den rause pengegaven.

Ingen vet hvem avsenderen er, men «Till Sosial Eldreosorg» er skrevet med en gammel skrivemaskin og konvolutten er poststemplet Nodeland, som ligger i Songdalen kommune.

Pengene skal, i tråd med giverens ønske, overføres til en konto for gavemidler som forvaltes av et eget styre. Pengene kan brukes til hygge og nytte for de eldre i kommunen, men ikke gå inn i den normale driften av kommunens eldreinstitusjoner, lover Haugland.

Det hører med til historien at fordi pengesedlene var så gamle, vegret banken seg for å ta imot dem. De trodde pengene kunne stamme fra narkosalg eller tyveri, eller at det dreide seg om hvitvasking. Etter en forklaring fra kommunen, tok banken likevel imot de utgåtte sedlene, som nå blir byttet i gangbar valuta i Norges Bank.

(NTB)