Fikk én million for historien sin

Backpackeren Jamie Neale (19) spiste kengurubær og sov under barketeppe.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): Jamie Neale (19) er blitt verdens mest kjente backpacker etter at han gikk seg vill og overlevde tolv døgn i den australske villmarka.

Neale kom til rette da han plutselig møtte på to turgåere onsdag, og i går torsdag ble det kjent at tenåringen hadde skaffet seg en kjendisagent som skal selge historien hans til høystbydende.

I dag ble Neale skrevet ut fra sykehuset og forlot stedet sammen med faren Richard Cass og kjendisagenten Sean Anderson, ifølge Times Online.

Én million for historien
En blek Neale iført jeans, flanellskjorte og skjeggvekst måtte kjempe seg gjennom en mengde internasjonal presse.

- Jeg vil gjerne takke alle for støtten, særlig personalet ved Blue Mountains sykehus. De har vært fantastiske, fikk han sagt før han ble kjørt bort i Andersons Range Rover.

Neale og faren har solgt historien sin til en australsk tvstasjon og et kvinneblad for rundt én million kroner, og mesteparten av pengene skal gå til redningsmannskapet som lette etter ham, ifølge The Daily Telegraph.

- Jamie og faren insisterer på at mesteparten av pengene skal gå direkte til redningsmannskapet, sier kjendisagenten Anderson til avisa.

- De vil fremdeles hjelpe dem som reddet Jamie.

Kan ha lungebetennelse
Neale skal ha blitt skrevet ut fra sykehus selv om han har symptom på lungebetennelse.

Han får derfor ikke fly på seks til åtte uker, og må oppholde seg i Australia denne tiden. Tenåringen planlegger å ta toget til Perth, hvor han har familie, og slappe av der til han kan dra tilbake til Storbritannia.

- Han sa at han gleder seg til å komme tilbake til England, og skal spise en stor, feit takeaway-burger når han kommer hjem, sier en ansatt ved sykehuset til Times Online.

Personen forteller også at Neale slett ikke har vært deprimert, som faren påstod, men har vært i godt humør og spøkt og ledd med personalet.

Han skal også ha blitt nedringt på mobilen sin, og for det meste ha ligget med telefonen til øret.

Spiste kengurubær og sov under barketeppe
Neale fortalte sykehuspersonalet at han var bedre utstyrt enn først var antatt. Han hadde med seg to varme gensere og en ullue da han gikk seg vill i Blue Mountains.

Om nettene bygget han ly av greiner, og han hadde laget et beskyttende teppe av bark fra et tre i eukalyptusfamilien.

Bærene han livnærte seg på har kallenavnet kengurubær.

Da en ansatt ved sykehuset spurte backpackeren om han ville ta folk med tilbake til skogen og vise dem teppene og beskyttelsen han hadde sovet under, smilte han og sa «da er jeg redd jeg går meg vill».

Ingen grunn til å tvile
Flere australske medier har vært skeptiske til Neales utrolige historie, og enkelte av sykehuspersonalet synes også det er merkelig at han ikke har fått frostbitt eller lungebetennelse etter tolv døgn i regn, tåke og temperaturer rundt nullgradene.

Politiet har sett på overvåkningsvideo og intervjuet vitner, men ser ingen grunn til å etterforske historien videre.

- På dette tidspunktet har vi ikke sett eller identifisert noe som tilsier at han ikke har vært ute i skogen i tolv døgn, sier politimannen Tony McWhirter til Times Online.

- Det er den beste historien vi har hørt på lenge.