FORGIFTET: Helsearbeideren fikk metamfetamin i kaffen mens hun hentet fløte til en pasient. Foto: Colourbox
FORGIFTET: Helsearbeideren fikk metamfetamin i kaffen mens hun hentet fløte til en pasient. Foto: ColourboxVis mer

Fikk narkotika i kaffen

Kvinnelig helsearbeider ble forgiftet på ferja.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): En kvinnelig helsearbeider skulle transportere en kvinne i 40-årene, og måtte blant annet ta ferja mellom Årsnes og Gjermundshamn.

De to kvinnene satte seg ved et bord på ferja og spiste rundstykker og drakk kaffe, skriver Sunnhordland.

Tiltalte hadde en liten boks med hvitt pulver som hun, ifølge helsearbeideren, hevdet å være diabetessukker. Etter å ha takket nei til diabetessukker i kaffen ble helsearbeideren bedt om å hente fløte til tiltaltes kaffe.

Følte seg uvel Etter ferjeturen følte helsearbeideren seg uvel, og oppsøkte helsepersonell og en kollega. Ingen prøver ble tatt, og hun kjørte den planlagte strekningen, videre til Os og tilbake til Kvinnherad på ettermiddagen. Til sammen en strekning på rundt 160 kilometer, skriver Bergens Tidende.

Kollegaen har, ifølge Sunnhordland, forklart at kvinnen var rastløs, snakket mye og hadde store pupiller da de møttes.

Ruspåvirket På legevakten kom det frem at hun var påvirket av det syntetisk sentralstimulerende narkotikumet metamfetamin.

I retten har fornærmede forklart at kaffen må ha blitt forgiftet mens hun hentet fløte til kvinnen. Hun skal ha fortalt at hun syns det er skremmende å tenke på at hun kjørte så langt i bil i ruspåvirket tilstand - det kunne ført til ulykker.

Kvinnen som skal ha forgiftet helsearbeideren er dømt til 90 dagers fengsel etter dette og noen andre forhold. Hun erkjente delvis skyld.