Fikk NAV-papirene til tre ukjente personer

- Jeg fikk sjokk, sier Linda Aarsland.

 FEILSENDTE:  Brevene som NAV sendte til Aarsland inneholdt fødselsnummer, nåværende yrke, navn, stilling og stillingsprosent, tilhørende NAV-kontor og sykemeldingsgrad til tre ukjente personer. Det sto også hvor mye personene kunne jobbe og om det var medisinsk mulig å være aktiv i arbeidsperioden.Foto: Privat.
FEILSENDTE: Brevene som NAV sendte til Aarsland inneholdt fødselsnummer, nåværende yrke, navn, stilling og stillingsprosent, tilhørende NAV-kontor og sykemeldingsgrad til tre ukjente personer. Det sto også hvor mye personene kunne jobbe og om det var medisinsk mulig å være aktiv i arbeidsperioden.Foto: Privat.Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): - Jeg fikk sensitiv informasjon til tre personer som er totalt ukjent for meg, sier Linda Aarsland til Dagbladet.

Aarsland satt hjemme i stua og ventet på sykemeldingspapirene sine fra NAV, som hun skulle fylle ut og sende i retur til den offentlige etaten.

Men da hun åpnet opp posten fikk hun sjokk.

Brevene som NAV sendte til Aarsland inneholdt fødselsnummer, nåværende yrke, navn, stilling og stillingsprosent, tilhørende NAV-kontor og sykemeldingsgrad til tre ukjente personer.

Det sto også hvor mye personene kunne jobbe og om det var medisinsk mulig å være aktiv i arbeidsperioden.

- Det var til sammen 21 sider med forskjellige dokumenter fra NAV. Jeg ønsket bare å få mine egne papirer som jeg kunne fylle ut, men jeg ble helt satt ut da jeg så dette, sier Aarsland.

NAV beklager NAV Forvaltning Oslo behandler i snitt 6000 sykepengesaker ukentlig. Men i dette tilfellet innrømmer NAV at de har gjort en tabbe.

- Vi har undersøkt saken, og det ser dessverre ut til at den skyldes en menneskelig svikt, noe NAV beklager på det sterkeste, sier rådgiver i kommunikasjonsstaben til NAV, Håkon Sverdrup til Dagbladet.

Nå varsler kommunikasjonsenheten at det vil bli gjort endringer internt i NAV etter denne tabben.

- Vi vil på bakgrunn av denne henvendelsen gjennomgå rutinene på dette området, sier Sverdrup

Aarsland er lei, sliten og trøtt av NAV, men hun er glad for beklagelsen.

- Det er fint at de beklager, i hvert fall, men jeg er ferdig med NAV for min del, sier hun.

Ikke første gang Det er langt fra første gang NAV feilsender sensitive papirer. 29. juni skrev Dagbladet om May-Linn Bentzen.

Hun ventet i lang tid på sine NAV-papirer, da hun først fikk dem - fikk hun papirene til en person hun ikke kjenner.

- Da papirene mine kom i posten, manglet det ganske mange dokumenter. I tillegg har jeg fått de personlige papirene til en mann jeg ikke kjenner. Det står at han søker dagpenger på grunn av at han har «psykiske plager og en alvorlig sykdom». På papirene står det fullt navn, fødselsnummer, kontonummer og alt av informasjon om denne mannen, sa Bentzen til Dagbladet den gang.

Også da beklaget NAV seg. Denne gang var det direktøren for NAV i Aust-Agder som måtte ut å beklage.

- Det er en menneskelig svikt at disse papirene er puttet opp i samme konvolutt som denne brukeren. Vi beklager på det sterkeste. Dette skjer ikke ofte, fordi vi har god kvalitetskontroll hos oss, men det kan skje og beklageligvis har det det i denne sammenhengen, sa Hilde Høynes, som direktør for NAV Aust-Agder, til Dagbladet.

Har du opplevd lignende? Send inn tips til mav@dagbladet.no