Fikk nei av Fabian

Da Felix Tschudi ville stille ut nordområde-fotografier på Oslo rådhus, slo han på tråden til vennen Fabian Stang. Nå er utstillingen avlyst.

VENNER: Oslo-ordfører Fabian Stang (Høyre) er såpass nær venn av milliardærrederen Felix Tschudi at det var unaturlig å involvere seg i Tschudis fotoutstlling på Oslo rådhus. Foto : Thomas Haugersveen / Dagbladet
VENNER: Oslo-ordfører Fabian Stang (Høyre) er såpass nær venn av milliardærrederen Felix Tschudi at det var unaturlig å involvere seg i Tschudis fotoutstlling på Oslo rådhus. Foto : Thomas Haugersveen / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Oslo-ordfører Fabian Stang (H) bekrefter at Felix Tschudi tok kontakt med ham på forsommeren i fjor, og spurte om muligheten for å vise fram en fotoutstilling på Rådhuset.

- Da anbefalte jeg ham å ta kontakt med rådhusforvalteren, fordi det er han som har ansvaret for utleie av lokaler her på huset, sier Stang, og legger til: - Og så er det like greit at jeg er åpen på det at jeg kjenner Tschudi,  og særlig hans kone, såpass godt at det var unaturlig for meg å involvere meg videre i den prosessen, men overlot den til rådhusforvalteren.

Utstillingen består av 50-60 fotografier av gjenåpningen av Sydvaranger Gruve i Finnmark, som Tschudi har betydelige eierinteresser i.

Er åpen Oslo-ordføreren sier han mener habilitet er viktig, også i «sånne sammenhenger».    

- Men jeg forstår at entusiasme for noe man er opptatt av, kan gjøre det lett å glemme dette. Men det er også da vi må være ekstra oppmerksomme, sier Stang.

- Når jeg får henvendelser fra noen jeg kjenner godt, gjør jeg det gjerne sånn: Jeg er åpen og forklarer dem prosessen om hvem som gjør hva, hvem eller hvilke organer som har myndighet til å bestemme, men utover det er jeg nøye med at jeg ikke har ytterlig befatning med saken.    Kalde føtter Ifølge kontrakten som Tschudi Shipping Company, Felix Tschudis rederi, har med Oslo rådhus, skulle utstillingen åpnes i dag. Nå er utstillingen avlyst. Rådhusforvalter Bjørn Risvik bekrefter at det skyldes at Tschudi kansellerte i forrige uke.       Tschudi Shipping Company må uansett punge ut 42.000 kroner i leie av Rådhusgalleriet.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer