- Fikk nei, og misbrukte klipp med Nina Owing i skrytevideo

Justisdepartementet brukte arkivvideo likevel. Beklager overfor NRK.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Ledelsen i NRK krevde i ettermiddag at Justisdepartementet umiddelbart fjerner et klipp med Dagsrevyens nyhetsanker Nina Owing fra departementets skrytevideo med justisminister Anders Anundsen om politi- og sikkerhetsarbeid.

Departementet fortalte tidligere i dag å ha brukt 50 000 kroner på videoen, og at 13 000 var betaling til NRK for klipp fra Dagsrevyen.

- Departementets kommunikasjonsavdeling fikk et klart og tydelig nei på en skriftlig henvendelse i juni i år om å bruke dette arkivmaterialet. Da opplyste kommunikasjonsavdelingen at de skulle bruke innslaget til intern informasjon.

- Men uansett formål hadde svaret blitt nei av den entydige grunnen av NRK aldri tillater ekstern bruk av våre nyhetsankere av hensyn til vår integritet. Allikevel har altså departementet valgt å bruke dette klippet, sier nyhetsdirektør Per Arne Kalbakk i NRK til Dagbladet.

Kalbakk selv er på jobbreise i England, og har ikke blitt klar over oppmerksomheten rundt Anundsen-videoen før i dag.

Det var publiseringsredaktør Stein Bjøntegård som gjorde Justisdepartementet oppmerksom på tyveriet og ba dem fjerne innslaget fra videoen.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.