Fikk nei til å delta i opprop mot sextrakassering: - Vet ikke hvorfor

- Et opprop fra Oslo Ap, sier fylkesleder Frode Jacobsen om bakgrunnen for avgjørelsen.

STORTINGSREPRESENTANT: Anniken Huitfeld. Foto: Thomas Rasmus Skaug / Dagbladet
STORTINGSREPRESENTANT: Anniken Huitfeld. Foto: Thomas Rasmus Skaug / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): I går gikk flere sentrale skikkelser i Oslo Arbeiderparti ut med et opprop mot seksuell trakassering.

Blant disse var Frode Jacobsen (leder for Oslo Ap), Khamshajiny Gunaratnam (nestleder i Oslo Ap), Torunn Kanutte Husvik (varaordfører i Oslo), men ingen Anniken Huitfeldt.

Dette på tross av at lederen for Arbeiderpartiets kvinnenettverk selv sier at hun forsøkte å delta i oppropet, ifølge Dagsavisen.

- Et opprop fra Oslo Ap

Avisa skriver imidlertid at Huitfeldt fikk nei.

- Jeg vet ikke hvorfor. Men ja, jeg ønsket å være med på oppropet om at det skal være trygt å si fra, skriver Huitfeldt i en tekstmelding til Dagsavisen.

Leder av fylkeslaget i Oslo Frode Jacobsen forklarer avgjørelsen slik overfor samme avis.

- Vi ønsket at dette var et opprop fra Oslo Ap og mente det var riktig av oss å gjøre det med bakgrunn i den uro som mange i Oslo Ap følte. VG ble gjort oppmerksom på at Anniken støttet dette, sier Jacobsen, for så å legge til at Oslo Ap er fornøyde med støtten fra Huitfeldt.

Avviste anonyme anklager

Samtidig melder Aftenposten at et anonymisert medlem i Arbeiderpartiets sentralstyre oppfatter oppropet som en del av en maktkamp for å svekke nettopp Huitfeldt.

Det avviste fylkesleder Frode Jacobsen overfor samme avis.

Overfor Dagbladet forklarte han i går bakgrunnen for oppropet på følgende måte:

- Vi opplever at det er en partikultur som ikke er preget av åpenhet, og det er skapt et inntrykk av at det er vanskelig å si ifra om seksuell trakassering i Arbeiderpartiet, sier Jacobsen til Dagbladet.

Vil feie tvilen til side

- Ved å gå ut med fullt navn og snakke åpent, ønsker jeg å bidra til at den tvilen feies til side, la Frode Jacobsen til under samme intervju.

Da advarte han også mot det Oslo Ap kaller en «giftig partikultur».

Dette i form av en situasjon der medlemmer står i fare for å bli mistenkeliggjort ved varsling om seksuell trakassering og #MeToo-kampanjen som er temaet for oppropet først omtalt av VG.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer