Fikk nok av Høybråtens KrF

Tidligere KrF-ordfører i Kristiansand, Jan Oddvar Skisland gjør comeback for Arbeiderpartiet.

NYTT PARTI: Tidligere KrF-ordfører i Kristiansand, Jan Oddvar Skisland, gjør comeback i nytt parti.
NYTT PARTI: Tidligere KrF-ordfører i Kristiansand, Jan Oddvar Skisland, gjør comeback i nytt parti. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

- Jeg har hele mitt liv stått mellom venstresiden i KrF og Arbeiderpartiet, når det gjelder synspunkter og politikk. Jeg opplever derfor ikke at dette er et stort politisk skritt å ta, men det er samtidig litt følelsesmessig å engasjere seg i et nytt parti, sier Skisland til fvn.no.

Fædrelandsvennen har i høst omtalt en isfront mellom Skisland og partileder Dagfinn Høybråten, og Skisland har ikke lagt skjul på at Høybråtens lederstil var en viktig grunn til at han trakk seg som ordførerkandidat i 2007.

Skjelt ut - KrF har endret seg siden jeg var inne for ti år siden. Jeg har ingen negative følelser i forhold til KrF, men det er Arbeiderpartiet som er meg nærmest slik som situasjonen er nå, sier han til fvn.no. 

Like før Høybråten tidligere i høst varslet at han ikke vil trekke seg som partileder, fortalte Skisland at han hadde blitt skjelt ut på telefon av partilederen ved en anledning hvor han hadde ment noe om partiets profil.

Skisland ble ordfører i Kristiansand i 2003 og har vært aktiv i KrF i en årrekke. I 2007 takket han nei til gjenvalg og gikk av som ordfører. Nå gjør han comeback i lokalpolitikken for Arbeiderpartiet og stiller som nummer to på partiets kommunevalgsliste dersom nominasjonskomiteens forslag blir stående.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer