Sanna Marin

Fikk nok: - Jeg er gift

Intim dansing med finsk popstjerne ble et tema på Sanna Marins pressekonferanse fredag. På ett tidspunkt fikk den finske statsministeren nok på spørsmål om festvideoene.

NY VIDEO: Det har stormet rundt Finlands statsminister, Sanna Marin, etter at flere festvideoer ble lekket på sosiale medier. Nå har det dukket opp en nye video. reporter: Maja Walberg Klev. Video: Twitter. Vis mer
Publisert

Finlands statsminister Sanna Marin har møtt massiv kritikk denne uka. Videoer av 36-åringen lekket fra en privat fest har ført til politisk storm, og statsministeren har i tillegg latt seg frivillig narkoteste etter festingen forrige helg.

Den første videoen som ble lekket er rundt ett minutt lang og begynte å sirkulere på onsdag.

Den viser Marin og fem venner som danser foran kamera.

Statsministeren lot seg frivillig narkoteste etter press fra blant annet det populistiske partiet Sannfinnene.

FESTER: Disse videoene spres i sosiale medier og skal vise den finske statsministeren Sanna Marin som fester med flere kjente finske profiler. Video: Twitter / Instagram. Reporter: Vegard Krüger. Vis mer

36-åringen har også mottatt massiv støtte etter lekkasjen av festvideoen.

På nattklubb

Men det er ikke den eneste videoen som har blitt lekket av Finlands statsminister på fest. En video som ifølge det finske ukebladet Seiska skal ha blitt tatt på en nattklubb rundt klokka 04.00 natt til 7. august har skapt nye ubehagelige spørsmål statsministeren måtte svare på.

Videoen viser at hun danser tett med den finske popstjerna og skuespilleren Olavi Uusivirta (39). Marin ville først ikke kommentere den nye videoen, men så seg nødt til å svare under en pressekonferanse fredag ettermiddag.

På pressekonferansen ble Marin konfrontert med:

«På videoen ser det ut til at du danser med Olavi Uusivirra, som ser ut til å kysse deg på halsen. Hvordan vil du som gift person karakterisere ditt forhold til Olavi Uusivirta?».

- Jeg er gift

- Vel, jeg kan ikke huske at noen kysset meg på halsen. Jeg så den videoen selv, og jeg synes det ser ut som om jeg blir snakket inn, det vil si at jeg blir fortalt noe i den. Det er sant, jeg er gift, og jeg tror dette er saker som hører til mitt privatliv, og jeg skal ikke kommentere den mer detaljert. Jeg tror ikke det skjer noe upassende i den videoen, svarte statsministeren ifølge den finske avisa Ilalehti.

Det var det finske ukebladet Seiska som først publiserte den siste videoen, og som kjørte statsministeren hardest under pressekonferansen.

FEST-SKANDALE: Kritikken hagler mot Finlands statsminister Sanna Marin etter at private festvideoer av henne ble lekket. Fredag måtte hun stå skolerett for pressen. Video: Iltalehti Vis mer

- Klemmer og kysser venner

Ukebladets redaktør Leena Ylimutka, gravde blant annet i 36-åringens alkoholbruk.

SVARTE: Finlands statsminister Sanna Marin på fredagens pressekonferanse. Foto: NTB
SVARTE: Finlands statsminister Sanna Marin på fredagens pressekonferanse. Foto: NTB Vis mer

«Når du tenker på bildene og videoene som vi har sett og hørt, og du selv sier at det bare ble tatt noen få drinker og veldig edru, og så sier du at du ikke husker at Olavi Uusivirta kysset deg på halsen . Ja, jeg ville i hvert fall husket om en slik hendelse hadde skjedd under en restaurantkveld.»

- Jeg har ikke blitt kysset på halsen. Jeg må ha blitt fortalt noe der. Jeg kan også si at jeg også har klemt vennene mine og kysset dem på kinnet. De er mine venner og nære, svarte hun.

- Hvis en av vennene mine har kysset meg på kinnet, har det ikke vært noe upassende eller noe som mannen min ikke ville vite om, svarte statsministeren.

Popstjerna Olavi Uusivirra har også kommentert videoen og hevdet at det ikke har skjedd noe upassende.

- Det har vært flere rykter om forholdet mellom meg og statsminister Sanna Marin. Med hånda på hjertet kan jeg si: Vi er venner og ingenting upassende har skjedd mellom oss, skriver han på Instagram.

Fikk nok

På pressekonferansen måtte også statsministeren redegjøre for at alkoholforbruket hennes er moderat, men at hun «har vært full noen ganger».

FESTVIDEOER SPRER SEG: Festvideoene av den finske statsministeren Sanna Marin kan felle henne, mener finsk journalist. Video: Dagbladet TV. Programleder: Håvard T-L Knutsen. Vis mer

- Jeg synes ikke det er noe galt med det, svarte hun.

Ifølge Seiska skal statsministeren ha fått nok da hun fikk inngående spørsmål om hjemturen fra nattklubben og om det var en «sikkerhetsrisiko» at hun var ute til klokka 05.00.

- Jeg synes dette er ganske urimelig og upassende å bruke et slikt språk, sa hun og la til at det ikke skjedde noe upassende.

Marin er gift med investoren Markus Räikkönen (39). Paret fikk i 2018 datteren Emma og giftet seg i 2020 på statsministerens residens, Kesäranta.

- Aldri brukt narkotika

Noe av kritikken mot Marins festing er at hun ikke hadde ferie da hun festet med vennene sine.

Hun opplyste i går at hun ikke hadde tatt narkotika og at hun heller aldri har gjort det. Hun så heller ingen andre gjøre det ved de anledningene filmen viser.

På pressemøtet ble Marin spurt om hun var i stand til å ivareta statsministervervet mens hun var på fest.

Til det svarer statsministeren at hun ikke kan huske at det noen gang har vært nødvendig for henne å gå på kontoret midt på natten, og hun sier hun alltid kan nås på telefon.

- Regjeringen er alltid i drift, og det kalles ikke inn til møter midt på natten. Dersom det er nødvendig å få tak i meg, er jeg alltid klar til å gjøre jobben min.

Hennes forsvarere sier kritikken mot Marin er latterlig og et uttrykk for misunnelse.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer