Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Fikk nok

Den demokratiske presidentkandidaten Bernie Sanders sprakk da journalistene spurte om han har planer om å trekke seg.

SINT: Presidentkandidat Bernie Sanders likte dårlig spørsmålet han fikk om han ville trekke seg. Foto: Win McNamee/Getty Images/AFP
SINT: Presidentkandidat Bernie Sanders likte dårlig spørsmålet han fikk om han ville trekke seg. Foto: Win McNamee/Getty Images/AFP Vis mer

NEW YORK (Dagbladet): - Jeg håndterer en jævla (fucking journ.anm) global krise, svarte senator Sanders rasende da han onsdag møtte journalister i Senatet, ifølge CNN.

Sanders tapte tirsdag kveld primærvalgene mot Joe Biden i Florida, Illinois og Arizona. Valget i Ohio ble utsatt på grunn av coronapandemien. De fleste politiske kommentatorene mener Sanders har en nærmest umulig vei til å vinne nominasjonen. Onsdag fikk også Sanders spørsmål om han har planer om å trekke seg.

Sint

- Jeg håndterer en jævla global krise. Akkurat nå prøver jeg å gjøre mitt beste for å sørge for at vi ikke får en økonomisk nedsmelting, og at folk ikke dør. Er det nok for dere til å holde meg opptatt i dag? sa en tydelig sint Sanders.

Coronapandemien har sørget for at den demokratiske primærvalgskampen er havnet fullstendig i bakgrunnen. Alle tradisjonelle møter med velgere er avlyst, og Sanders kan dermed ikke holde de svære folkemøtene han har pleid å holde.

VAKLGVAKE: Dagbladet tok pulsen på en valgvake for Bernie Sanders i Burlington i Vermont. Video: Vegard Kvaale - Klipp: Per Ervland Vis mer

- Vi vurderer tilstanden til valgkampen vår. Det kommer ikke til å være et nytt nominasjonsvalg på tre uker. Vi snakker med tilhengerne våre. Enhver som antyder at vi avslutter valgkampen nå, snakker ikke sant, sa Sanders tidligere onsdag.

- Mye press

Både Sanders- og Biden-organisasjonene opplyser til CNN at de har hatt regelmessig kontakt den siste uka for å diskutere coronapandemien.

- Bidens ledelse i antall delegater har omtrent smelt igjen døra for Bernie Sanders. Det legger mye press på Sanders, sier den demokratiske strategen Joe Trippi til TV-kanalen.

Sanders har allerede stanset all internett- og TV-reklame.

- Det går ikke å pynte på det. Valgene tirsdag gikk ikke slik vi ønsket, skriver Sanders´ valgkampsjef Faiz Shakir i en epost.

Etter å ha stemt på krisepakkene i Senatet onsdag, reiste Sanders og kona Jane hjem til Vermont.

- Ikke jevnt

- Når de er tilbake der, vil de begynne å samtale med tilhengere og få deres input og vurdere veien videre for valgkampen, skriver Shakir.

- Dette primærvalget er ikke på langt nær så jevnt som primærvalgene i 2008 og 2016. For å tette igjen underskuddet på delegater, må Sanders vinne hvert eneste gjenstående valg med om lag 40 prosentpoeng, skriver nestkommanderende for Biden-kampanjen, Kate Bedingfield i et notat onsdag, ifølge CNN.

For fire år siden fortsatt Sanders å drive en intens valgkamp mot Hillary Clinton også etter at han i realiteten ikke hadde noen sjans til å vinne nominasjonen mot henne. Clinton har hevdet at den lange primærvalgkampen hun måtte drive mot Sanders var en viktig årsak til at hun tapte selve valget mot Donald Trump.

I DEBATT: Natt til mandag møttes Bernie Sanders og Joe Biden i debatt. Da lovet sistnevnte at hans administrasjon skal representere mangfoldet i folket. Video: CNN Vis mer
Hele Norges coronakart