Fikk NOKAS-penger fra dopsalg

Munch-tiltalt navnga kjøper i retten.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): Da politiet ransaket Petter Tharaldsens leilighet etter Aker Brygge-ranet fant de blant annet en pengerull. På pengene var det glasstøv som stammet fra vinduet i NOKAS-bygget.

Tharaldsen forklarte i dag at pengene stammet fra slag av veksthormoner, og navnga hvem som ga ham pengene.

- Kjenner du noen som er domfelt i Nokas? ville aktor Morten Hojem Ervik vite.

Tharaldsen bekrefter at han kjenner Metkel Betew, men holdt fast ved at han ikke var klar over at pengene kom fra Nokas-ranet.

- Hadde jeg vært det, ville jeg ikke hatt dem i hus.Pengene var overskudd fra salg av veksthormoner, forklarte Tharaldsen.

- Forklaringen til politiet er feil, mente aktor.

- Den er ikke helt korrekt. Samme med forklaringen i tingretten.

- Hadde du veksthormoner tilgjengelig?

STIKKER AV: Fra Munch-ranet 22. august 2004. De to ranerne som tok «Skrik» og «Madonna» inne i Munch-museet, laster inn bildene i fluktbilen. En tredjemann venter bak rattet. Foto: POLITIET
STIKKER AV: Fra Munch-ranet 22. august 2004. De to ranerne som tok «Skrik» og «Madonna» inne i Munch-museet, laster inn bildene i fluktbilen. En tredjemann venter bak rattet. Foto: POLITIET Vis mer

- Veksthormonene kom i hus en ukes tid før jeg ble pågrepet for Aker Brygge.

Nokas-mistanke

De som utførte Munch-ranet skal ha fått 200 000 kroner. Etterforskerne har en teori om at Munch-ranet kan være betalt med NOKAS-penger. Bakgrunnen er at politiet ransaket leiligheten til ranstiltalte Petter Tharaldsen, da han ble siktet for kunstkuppet i fjor vår.

I et skap ble det funnet ca. 10 000 kroner. Kriminaltekniske undersøkelser viste at glassstøvet på sedlene var av samme type som oppsto da et sikkerhetsvindu ble kunst under NOKAS-ranet.

Tharaldsen reagerer på at politiet ikke fant penger, og en pose med noe hvitt i under den første ransakingen. Først under en senere ransakelse av leiligheten fant politiet pengene.

Tharaldsen erkjenner at det er hans penger, har tidligere nektet å oppgi til politiet hvem han har fått dem av.

STJÅLET: Madonna.
STJÅLET: Skrik.
FORKLARTE SEG: Petter Tharaldsen har ikke ønsket å si hvem han fikk Nokas-penger av. I retten i dag ga han nye opplysninger.