Fikk norsk laks på sørkoreansk vis

Interessen rundt kronprinsparets besøk er enorm.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Med kronprinsparet som døråpnere, er en stor norsk næringslivsdelegasjon med næringsminister Dag Terje Andersen (Ap) i spissen, til stede i Seoul denne uken for å knytte nye kontakter med sørkoreansk næringsliv.

Sør-Korea er i en rivende økonomisk utvikling og er allerede Norges tredje største eksportmarked og sjette største handelspartner i Asia. Innovasjon Norge og norsk næringsliv har invitert sine sørkoreanske forbindelser til en næringslivsuke med en rekke fagseminarer, blant annet om turisme, fornybar energi og IKT. Onsdag var den store næringslivsdagen i Seol, og torsdag blir det tilsvarende arrangementer i Busan, lengst sør i landet.

– Jeg er imponert over Sør-Koreas raskt voksende økonomi de siste 40 årene. Frihandelsavtalen mellom EFTA og Sør-Korea, som ble inngått i september i fjor, vil være en viktig hjørnestein for å styrke vårt handelssamarbeid, sa kronprinsen blant annet i sin hilsningstale ved næringslivslunsjen.

Han kom også inn på at Norge og Sør-Korea også har andre felles bånd enn handel. Trygve Lie fra Norge var FNs første generalsekretær mens koreanske Ban Ki-moon er den foreløpig siste.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer