Fikk ny bil med terror-rabatt

Statsminister Kjell Magne Bondevik får terror-rabatt på sin nye bil og sparer med det over en million kroner i bilavgifter.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Svart, muskuløs og glinsende blank. Så lekker at man bare svakt kan forestille seg hvilken panser-porno autofile Jan Erik Larsen ville ha henfalt til hvis han skulle beskrive bilens linjer og former. Bondeviks nye bil bringer assosiasjonene i maskulin retning. Dette er macho-kjerre for alle pengene, og vi snakker ikke om småpenger.

Terror-rabatt

Standardutgaven , BMW 760 iL, koster nærmere 1,9 mill. Bondeviks bil er stinn av ekstrautstyr og koster mellom 2,5 og 3 millioner eks. avgifter. Ifølge forskrift om engangsavgift på motorvogner har statsministeren kontor fått en terror-rabatt på nesten 1,1 million kroner fordi bilen er pansret og skal brukes i offentlige oppdrag. Om du kjøper 760-modellen uten armering, som privatperson, må du derimot ut med 880 000 kroner i bilavgift til staten. Ingen andre enn statsministerens kontor har gjort det foreløpig.

Kirkebenker

Da bilen skulle typegodkjennes oppsto et kinkig problem. Bilen veide rett og slett 40 kilo for mye for å kunne godkjennes for tre passasjerer. Løsningen ble å skifte ut de eksklusive baksetene med ordinære bilseter, i bilkretser kalt kirkebenker. Slankingen medførte at Bondevik nå kan ha med seg to gjester i bilen. Men noe særlig bagasje er det ikke rom for. Da tipper vektnåla fort over grensa igjen.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer