Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Fikk ny hund etter ulveangrep

Lærer Halvor Bergers trofaste jakthund ble trolig tatt av sultne ulver. Det fikk medfølende elever til å handle. Denne uka forærte de læreren sin en nydelig elghundvalp.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

En hundrelapp fra hver av de 18 elevene i klasse 10 B ved Storelvdal ungdomsskole i Østerdalen samt en sponsevillig oppdretter var det som skulle til for å sikre Berger en ny, firbeint jaktkamerat. Den høytidelige overrekkelsen skjedde i første time, mandag denne uka.

- Jeg brøt sammen, begynte å gråte. Det var så mange inntrykk som veltet opp i meg. Medmenneskeligheten klassen viste, tanken på hunden jeg mistet og den nydelige lille valpen jeg nå har fått, sier Berger til Dagbladet.
Den ti uker gamle hannhunden har fått navnet Tibe.

Halvor Berger mistet sin tredobbelte champion, Basse, under elgjakta i fjor høst. Den sju år gamle elghunden var verdt rundt 50000 kroner og hadde sikret eieren sin mellom 40 og 50 elger, før den med stor sannsynlighet ble mat for sultne ulver.

- Vi hadde ikke jaktet mer enn en halvtimes tid. Basse luktet ferske spor og dro av sted. Deretter så vi ham aldri igjen. Selv om det aldri kan bevises, er jeg ikke i tvil om at det var ulven som tok ham, sier Berger.

To hunder ble beviselig drept av ulv under jakta i Østerdalen i fjor. Ytterligere fire hunder forsvant sporløst, en av dem var Bergers Basse.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!