Fikk ny toppjobb etter Holmenkollen-skandalen

Uten internasjonal erfaring og med angst for å fly, blir Lasse E. Johannessen Oslos internasjonale direktør.

BLE LOVET SJEFSSTILLING: Ny internasjonal direktør i Oslo kommune, Lasse Johannessen, hadde krav på ny lederstilling etter Holmenkollen-sprekken. Foto: John Terje Pedersen/Dagbladet
BLE LOVET SJEFSSTILLING: Ny internasjonal direktør i Oslo kommune, Lasse Johannessen, hadde krav på ny lederstilling etter Holmenkollen-sprekken. Foto: John Terje Pedersen/Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

||| (Dagbladet): Som kommunaldirektør for næring og idrett i Oslo kommune styrte Lasse E. Johannessen (64) ombyggingen av Holmenkollen skianlegg. Og like etter at det ble kjent at Holmenkollprosjektet hadde gått på en budsjettsprekk på hele 600 millioner, ble det annonsert at Johannessen måtte gå fra toppstillingen. Johannessens ansvarlige byråd, Annette Wiig Bryn (FrP), måtte også gå av.Men nå er Johannessen åpenbart tilbake i varmen rådhuset.

ForbausetTil tross for at han ikke har erfaring fra internasjonalt arbeid, at han helst ikke flyr og at han har diskutable engelskkunnskaper, besluttet avgående byrådsleder Erling Lae at det skal opprettes en ny jobb som internasjonal direktør i kommunen, og at Johannessen skal få den.

Flere kilder bekrefter til Dagbladet at mange i rådhuset er forbauset over at Johannessen har fått den nye toppjobben.

— Det er jo litt spesielt at kommunen får en internasjonal direktør som har flyskrekk og som helst ikke snakker engelsk, sier en kilde.

— Jeg kan bekrefte at jeg ikke er så veldig glad i å fly, men det er jo andre måter å komme seg fram på enn å fly. Men i den utstrekningdet er behov for det, skal vi nok få til det, sier Johannessen til Dagbladet.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer