FIKK NYTT ANSIKT: Her er Charlas ansikt, før, etter og nå. Kvinnen ble vansiret av en sjimpanse, men nå har kirurger bygget henne et nytt ansikt.
FIKK NYTT ANSIKT: Her er Charlas ansikt, før, etter og nå. Kvinnen ble vansiret av en sjimpanse, men nå har kirurger bygget henne et nytt ansikt.Vis mer

Fikk nytt ansikt etter grotesk sjimpanseangrep

Charla Nash (57) ble vansiret av en sjimpanse. Nå har hun fått nytt ansikt

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Det var i 2009 sjimpansen Travis angrep Charla Nash (57). 

Hun fikk ansiktet totalt ødelagt. De fleste beinene i ansiktet ble brukket og hun fikk revet av leppene og nesen, i tillegg til en hånd.

Ansiktstransplantasjon I mai i år utførte kirurger i Boston en komplett ansiktstransplantasjon på Nash. Operasjonen ble utført ved Brigham and Women`s Hospital og tok 20 timer. I dag ble det publisert bilder av hennes nye ansikt.

Et nytt liv Den amerikanske kvinnen har fått ny nese, nye lepper og ny hud, ifølge Reuters.

- Jeg vil nå endelig ha muligheten til å gjøre til jeg tidligere tok for gitt, sier Nash i en pressemelding.

- Jeg vil ha muligheten til å lukte og til å spise normalt. Jeg er ikke lengre vansiret. Jeg har fått lepper, og kan snakke tydelig igjen. Jeg kan kysse og gi personer jeg er gled i en klem.

Kjendissjimpanse Den 90 kilo tunge sjimpansen var kjent som nabolaget kjæledegge. Han var også kjent gjennom en cola-reklame.

Kjendissjimpansen ble oppdratt som et barn og ble matet med biff, hummer og iskrem. Han åpnet bildører og bruke fjernkontroller.

Men etter å ha fått antidepressiver stakk han av fra matmor Sandra Herold. Nash jobbet for Herold og hjalp til med å få Travis tilbake i buret da sjimpansen gikk amok.

Nash har i ettertid advart mot å holde eksotiske dyr i fangeskap. Hun har også saksøkt Herold for 50 millioner dollar, noe som tilsvarer cirka 340 millioner kroner.

Travis ble skutt av politiet etter angrepet.

KJENDISSJIMPANSE: Travis ble avlivet etter han angrep og vansiret ansiktet til Charla Nash i 2009. (AP Photo/The Stamford Advocate, Kathleen O'Rourke)
KJENDISSJIMPANSE: Travis ble avlivet etter han angrep og vansiret ansiktet til Charla Nash i 2009. (AP Photo/The Stamford Advocate, Kathleen O'Rourke) Vis mer