NYTT:  Som den første i verden har denne mannen fått transplantert et helt nytt ansikt. FOTO: AFP PHOTO / HANDOUT VALL D'HEBRON HOSPITAL
NYTT: Som den første i verden har denne mannen fått transplantert et helt nytt ansikt. FOTO: AFP PHOTO / HANDOUT VALL D'HEBRON HOSPITALVis mer

Fikk nytt ansikt

Verdens første komplette ansiktstransplantasjon utført- tok et døgn.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

||| (Dagbladet): Den spanske mannen som har gjennomgått verdens første komplette ansiktstransplantasjon snakket i dag for første gang til offentligheten. På en pressekonferanse tidligere i dag, takket mannen, som går under navnet Oscar, både legene som utførte operasjonen og familien til donoren av det nye ansiktet, skriver AP.  

Et døgn Under operasjonen, som fant sted i mars i år, ble det nye ansiktet, inkludert kjeve, nese, kinnbein, tenner og øyelokk lagt på som en maske.

Arbeidet var omfattende at operasjonen tok et døgn. Oscar skal for fem år siden ha skutt seg selv i ansiktet og har siden den gang ikke kunnet verken spise eller puste på egen hånd.  

Nitti prosent Ifølge lederen for kirurgene ved Vall'd Hebron-sykehuset, der operasjonen fant sted, vil Oscar trenge mellom et år og 18 måneder med fysioterapi etter operasjonen.

Det er forventet at han vil få tilbake opp til 90 prosent av ansiktsfunksjonene sine. Han har allerede fått tilbake følelsen i mesteparten av følelsen i ansiktet og kan nå både snakke og få i seg væske.  

Operasjonen i mars var det tredje forsøket på å gi Oscar et nytt ansikt. De to første gangene avviste kroppen hans det nye fjeset.  

En kvinne som identifiserte seg som Oscars søster, sa at han nå ser fram til å lede et normalt liv og at han gelder seg til "de små tingene", som å gå nedover gata uten å bli stirret på og å kunne spise middag med familien.     

 24 TIMER: Operasjonen av Oscar tok et døgn.FOTO: AFP PHOTO / HANDOUT VALL D'HEBRON HOSPITAL
24 TIMER: Operasjonen av Oscar tok et døgn.FOTO: AFP PHOTO / HANDOUT VALL D'HEBRON HOSPITAL Vis mer