Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Fikk nytt skambud - slutter for godt

Ane Holmberg får fortsatt ikke lik lønn som sine mannlige lederkolleger.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): Pleie- og omsorgsleder Ane Holmberg (36) i Berlevåg kommune er nå helt ferdig med kommunen. Beslutningen kommer etter at hun endelig fikk lønnsforhandlingsmøtet hun har etterlyst i halvannet år, melder Finnmarken. Holmberg har 100 000 kroner mindre enn sine mannlige lederkolleger i årslønn.

36-åringen har helt siden hun begynte pleie- og omsorgssjef i 2003, fått 326 000 kroner i året, uten at den politisk bestemte lønna noensinne er blitt oppjustert. Kultursjefen i Berlevåg, som er mann, får 432 000 kroner i året, på tross av at Holmberg har størst ansvar forbundet med stillingen av de to.

- Merkelig

- I løpet av de tre åra jeg har vært i jobben, har vi spart 4 millioner på pleie- og omsorgsbudsjettet og bygd ut tilbudet i kommunen betraktelig. Jeg har bare fått ros av politikerne for arbeidet jeg har gjort. Jeg skulle skjønt det hvis de syntes jeg gjorde en dårlig jobb, men dette synes jeg bare er merkelig, sier Holmberg til Dagbladet.no.

På tirsdagens forhandlingsmøte var Holmbergs krav 395 000 kroner pluss kompensasjoner og etterbetaling fra mai i fjor. Politikernes tilbud var 360 000 kroner uten kompensasjoner. Dermed var begeret fullt for den populære pleie- og omsorgslederen, som egentlig sa opp med virkning fra 1. april, men lot seg overtale til å fortsette da politikerne endelig innkalte til lønnsforhandlinger.

- Min siste arbeidsdag i Berlevåg kommune er fredag, slår Holmberg fast.

- De sier det er vanskelig å etterkomme mine lønnskrav, men hvorfor har de da råd til å gi så høy lønn til de mannlige lederne? Dette er nesten bare til å le av, sier Holmberg.

I en sammenlikning Finnmarken gjorde mellom Berlevåg og nabokommunene, kom Holmberg desidert dårligst ut lønnsmessig av pleie- og omsorgslederne.

BEGERET FULLT: Ane Holmberg (36) er definitivt ferdig med Berlevåg kommune. Foto: HANS B. LARSEN
BEGERET FULLT: Ane Holmberg (36) er definitivt ferdig med Berlevåg kommune. Foto: HANS B. LARSEN Vis mer

- Utvalget sier at jeg ville fått høyere lønn hvis jeg var helse- og sosialsjef, men Berlevåg har bare omtrent 1000 innbyggere og trenger ikke både pleie- og omsorgsleder og helse- og sosialsjef. Dette er bare sjonglering med begreper, sier Holmberg oppgitt.

Skuffet og frustrert

- Jeg er nok en gang veldig skuffet og fryktelig frustrert, men jeg har bein i nesa og finner meg ikke i dette, sier Holmberg.

Berlevåg har store problemer med å besette stillingene innen helse og omsorg.

- Jeg tror ikke helt de har skjønt situasjonen. På fredag har jeg min siste arbeidsdag, og etter det er pleie- og omsorgssektoren i Berlevåg uten ledelse, sier Holmberg, og legger til:

- Mannen min er kommunelege i Berlevåg, en stilling det er like vanskelig å få besatt som min, så hvis vi begge flytter, blir det temmelig krise i helsesektoren her i kommunen.

20 forskjellige jobbtilbud

Holmberg forteller til Dagbladet.no at hun er blitt nedrent av støtteerklæringer etter at vi skrev om saken. Til sammen har hun fått nesten 250 henvendelser på telefon, SMS og e-post.

- LO og Sykepleierforbudet sentralt har også støttet meg fullt ut og synes kravet mitt er helt realistisk.

- Hva skal du gjøre nå?

- Nå skal jeg først reise bort med familien, og så skal jeg sette meg ned og vurdere jobbtilbudene jeg har fått. Jeg har 20 forskjellige tilbud fra forskjellige kommuner og helseforetak, og en kommune har tilbudt meg 580 000 i årslønn, så jeg klarer meg nok.

Holmberg understreker at hun synes det er trist å forlate jobben.

- Det er fortsatt store oppgaver som ligger og venter, og det er som sagt veldig vanskelig å rekruttere nye til stillingen.

Varamedlem i forhandlingsutvalget Karsten Garmann Schanche (H), som var med på tirsdagens møte, ønsker ikke å kommentere saken overfor Dagbladet.no.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling