Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Fikk oppreisning av DNB: Nå har Per-Aage (54) råd til å gifte seg

20 års kamp mot knugende DNB-gjeld er over.

FORNØYD: - De har lagt seg helt flate, og jeg har fått en økonomisk oppreisning som jeg er godt fornøyd med, sier Per-Aage Andreassen. Foto: Torbjørn Berg/Dagbladet
FORNØYD: - De har lagt seg helt flate, og jeg har fått en økonomisk oppreisning som jeg er godt fornøyd med, sier Per-Aage Andreassen. Foto: Torbjørn Berg/Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Sinne og fortvilelse er snudd til glede for Per-Aage Andreassen i Horten, som den 3. november fortalte Dagbladets lesere om 20 års kamp mot DNB.

- Nå synes jeg de har ryddet veldig godt opp etter seg. De har lagt seg helt flate, og jeg har fått en økonomisk oppreisning som jeg er godt fornøyd med, sier Andreassen.

Underslag I 1990 ble Andreassen syk og en bankansatt tvang ham til å avvikle rørleggerbedriften. Den bankansatte insisterte på selv å ta seg av salget av blant annet varelageret.

Selv om Andreassen mente at verdiene minst burde dekke forpliktelsene, satt han til sin forferdelse igjen med ei gjeld på over 500.000 kroner.

Hans verste mistanker mot den bankansatte ble bekreftet i 2008. Da oppdaget vennen Henning Kock at mannen i 1993 ble dømt for underslag - blant annet mot en konto i Andreassens navn.

- Etter at Dagbladet skrev om saken, tok regionbanksjefen i Vestfold og Telemark kontakt, forteller Andreassen.

Fikk blomster Før jul hadde han flere møter med banken, etter at han i alle år har slitt med å få banken i tale.

- Sist torsdag gikk jeg ut av DNB i Horten med en svær blomsterbukett. De beklaget det som har skjedd, og spurte om jeg fortsatt vil være kunde, og jeg sa at jeg ikke har planer om noe annet, forteller Andreassen.

Han har ikke lov å si hvor mye har har fått i oppreisning, men er strålende fornøyd - også tatt i betraktning at han i årevis har betalt på ei gjeld som han mener var urettmessig.

Faksimile av Dagbladet 3. november 2013
Faksimile av Dagbladet 3. november 2013 Vis mer

Også i DNB er de fornøyde med å kunne legge saken bak seg.

Gifter seg - I denne saken har det tatt altfor lang tid å få en avklaring, og det har vi tatt lærdom av allerede. Vi er jo opptatt av å behandle kundene våre ordentlig og i denne saken har Andreassen ventet altfor lenge, sier DNBs informasjonsdirektør Even Westerveld.

Nå planlegger Per-Aage Andreassen bryllup med sin samboer gjennom mange år, som han ikke har kunnet gifte seg med på grunn av gjelda til DNB.

- Det blir nok i løpet av året, sier han til Dagbladet.