Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Fikk opptak av datterens dødskamp på telefonsvarer

Samboeren (41) skal ha drept trebarnsmor Hege Opøien (46) mens hun prøvde å ringe moren sin. Så flyttet 41-åringen liket med et av barna som vitne og satte fyr på huset, mener politiet.

MASSIV BRANN: Bolighuset i Orkanger ble helt utbrent 23. juni. Like etter fikk politiet mistanke til at mannen i huset kunne stå bak samboerens død. 
Foto: TOR AAGE HANSEN / NTB scanpix
MASSIV BRANN: Bolighuset i Orkanger ble helt utbrent 23. juni. Like etter fikk politiet mistanke til at mannen i huset kunne stå bak samboerens død. Foto: TOR AAGE HANSEN / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Politiet tegner nå et bilde av et gruoppvekkende drap etter at 46 år gamle Hege Opøien ble funnet død i andre etasje i et utbrent bolighus i Orkanger 23. juni.

Offerets samboer (41), som er siktet for forsettlig drap, ble i dag besluttet varetektsfengslet i nye fire uker. Sør-Trøndelag tingrett mener det nå er flere sentrale bevis som peker mot at 41-åringen tok livet av Opøien - før han satte fyr på huset for å skjule forbrytelsen.

Etterforskerne mener også at mannen deaktiverte brannvarslerne i huset i forkant av ildspåsettelsen, etter det Dagbladet får opplyst.

- Opptak av drapet Obduksjonen av 46-åringen for en måned siden avdekket at hun var død før brannen startet og at ingen naturlige årsaker lå bak. Samtidig kan offeret selv ha bidratt til å oppklare saken, med en desperat telefonopprigning til sin egen mor.

Mora tok ikke telefonen, men det som så skjedde ble i stedet spilt inn på mobilsvar.

Oppringningen skal ha skjedd midt under selve drapet, og politiet mener at samboeren tydelig kan høres på opptaket mens han snakker engelsk under angrepet.

«Det framstår for retten som åpenbart at man [i meldingen på telefonsvareren til avdødes mor] her hører en drapshandling eller umiddelbart før/etter en slik handling og at stemmene tilhører siktede og avdøde», heter det i dagens fengslingskjennelse.

41-åringen nekter ennå all kjennskap til drapet, og stiller seg uforstående til mobilsvaropptaket.

- Det er ikke enkelt å høre hva som skjer eller hva som blir sagt, og slik han har fått det avspilt nå sier han at han ikke kjenner igjen stemmene og at dette er helt ukjent for ham, sier mannens forsvarer, advokat Kolbjørn Lium, til Dagbladet.

Ifølge ham håper siktede at en nærmere teknisk rensing av lydopptaket kan gi mer klarhet.

Barn var vitne Allerede dagen etter dødsfallet ble det gjennomført dommeravhør med drapsofferets barn, som var hjemme da drapet skal ha skjedd.

Ett av barna forklarte da at hun fra et annet sted i huset klarte å se at moren hennes lå livløs på gulvet, før 41-åringen tok tak i beina og slepte henne inn i et annet rom, ifølge Sør-Trøndelag tingrett.

Samboeren har i avhør hevdet at kvinnen hadde sovnet etter at hun kom hjem fra en gjenforeningsfest med gamle skolevenner den aktuelle natta, men retten mener det er lite sannsynlig at hun i så fall ikke våknet av behandlingen hun fikk.

41-åringen har forklart at han deretter ikke rakk å varsle samboeren før brannen i huset utviklet seg. Siktede har i politavhør bekreftet at han ikke hørte noen brannalarm i huset, men nekter for at han bevisst hadde koblet ut varslingssystemet.

- Vi håper at de branntekniske undersøkelsene kan si noe om hvorfor dette ikke virket, sier Lium.

Den drapssiktede samboeren kom fra Marokko til Norge i 2000, og ble Opøiens kjæreste etter relativt kort tid. Han fikk endelig avslag på asylsøknaden sin i 2004, og har etter det oppholdt seg ulovlig i landet.

I tillegg til parets to felles barn, etterlot 46-åringen seg også en datter fra et tidligere forhold.

Bistandsadvokaten til de tre barna opplyser at familien foreløpig ikke vil kommentere detaljer i saken.

- Når det gjelder hvordan barna har det, så taler nok faktum i saken for seg selv, sier advokat Sigrun Dybvad til Dagbladet.

Politiadvokat Heidi Melø opplyser at politiet i dag ikke vil gi noen uttalelser til media.

Foto: TOR AAGE HANSEN / NTB scanpix
Foto: TOR AAGE HANSEN / NTB scanpix Vis mer
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media