Fikk orden på nettbillettene

Det måtte en sivilingeniør til for å lage et system for å finne de billigste flybillettene på Internett.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Christian Ljøgodt Moen, sivilingeniør, har laget en hjemmeside for hvor du kan finne de billige flybillettene til flyselskapene Ryanair, Basiqair og Sterling. Han har laget en oversikt over alle rutene: London, Nice, Paris, Amsterdam, København.

Mange søk

En kjent situasjon for de fleste: du ser annonser for billige flybilletter. Men når du skal søke etter reisedatoer, er det ikke like enkelt å finne de annonserte billettene. Ofte må det timelange søk på Internett til inntil du treffer på riktig dato.

Mange av lavprisflyselskapene oppgir bare prisen på de billigste billettene, mens billettprisen varierer fra dag til dag, og er også avhengig av hvor lang tid i forveien billettene bestilles.

Automatisk søk

Flyselskapene er generelt lite villige til å opplyse om på hvilke reisedatoer du kan få de billige billettene.

Dette har sivilingeniøren gjort noe med. Christian Ljøgodt Moen har laget en hjemmeside, www.flybilligst.com, med full oversikt over når de billigste billettene er tilgjengelige. Siden oppdateres flere ganger i døgnet.

Det er bare å søke på et tidsrom for når du vil reise og hvor, så vises en grafisk tabell over når du kan fly billigst. Dermed får du komplett oversikt over hvilke dager det er ledige billigbilletter.

Lei av leting

Siden ble egentlig laget for eget bruk, men www.flybilligst.com ble raskt et populært sted på nettet for venner og kjente.

- Jeg reiser mye, og ble lei av å bruke tida til å lete etter de billige flybillettene, sier Christian Ljøgodt Moen.

Foreløpig har han laget en oversikt over billett-tilbudet fra både Ryanair, Sterling og Basiqair og jobber kontinuerlig med å inkludere flere av lavprisselskapene.

Test

Hjemmesiden til Christian Ljøgodt Moen viser at det faktisk finnes rimelige flybilletter å få kjøpt på Internett. Og at det er lettest få å billige flybilletter på mandager og tirsdager.

Men det viser også det mange har inntrykk av, at det var færre billige returbilletter.

- Hva skjer når flyselskapene finner ut hva du har laget?

- Vent og se, mener Christian.

ENDELIG: Sivilingeniør Christian Ljøgodt Moen ble lei av de uoversiktlige nettstedene til flyselskapene, og lagde sitt eget nettsted basert på når flybillettene er billigst.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer