Fikk ordførerkjedet tilbake på hemmelig møtested

STAVANGER (Dagbladet): - Møt aleine, på avtalt plass, ikke et ord til politiet - og du skal få ordførerkjedet tilbake! var beskjeden til ordfører Håkon Rege (H) i Sola kommune i Rogaland.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Mannen som ringte krevde å få være anonym.

Ordførerens kjede forsvant da kong Harald besøkte kommunen i vår. Daværende ordfører hadde lagt kjedet i sin veske. En tjuv knuste bilvinduet og stakk av med alt av verdisaker.

Henlagt

Politiet har etterforsket tjuveriet, men kom ingen vei. Saken ble henlagt. Og Sola kommune bestilte nytt flott ordførerkjede til en verdi av 120000 kroner.

Ordførerens gamle brystpryd var i ferd med å bli glemt da ordfører Rege fikk den mystiske telefonen.

- Jeg nølte vel litt, men hadde også veldig lyst til å få kjedet tilbake, forteller ordfører Håkon Rege til Dagbladet.

Nervepirrende

Først avtalte de å møtes på rådhuset etter kontortid. Ordføreren ventet, ingen kom.

- Så fikk jeg en ny telefon, og vi avtalte hemmelig møtested. Det var litt nervepirrende å være aleine i det store huset og føre samtaler med en person som satt med tjuvgods, sier Rege.

- Du vurderte ikke å kople inn politiet?

- Jo, men politiet hadde jo henlagt og avsluttet saken. Og jeg fikk klar beskjed om å komme aleine. Kona var bekymret, men jeg stolte på at hvis jeg holder avtalen, så har den andre parten også såpass moralsk standard at de ikke finner på noe tull, framholder Rege.

Tildekket ansikt

Han møtte som avtalt. Det var mørkt. Rege blinker med lysene, og en mann med tildekket ansikt tar kontakt.

- Jeg spurte hvem han var og hvor han kom fra. Men fikk ikke noe svar. Jeg fikk et inntrykk av at det ikke var han som i sin tid stjal kjedet.

- Det var en veldig spesiell opplevelse. Hjertet banket litt ekstra, det var en viss risiko knyttet til møtet. Helst bør nok politiet ta seg av slike saker, mener Håkon Rege, som er glad for å ha fått kjedet tilbake.

Nå regner han saken som avsluttet. Politiet er informert om at det flotte kjedet har kommet til rette.

LYKKELIG: Sola-ordfører Håkon Rege ble litt nervøs da han fikk beskjed om å møte aleine på avtalt sted for å få tilbake det stjålne ordførerkjedet.