Vet ikke hvem som er avsender:

Fikk over 180 000 - helt uventet

Alt var ikke som det skulle da Bashkim Qela fra Fredrirkstad skulle betale regninger tidligere denne uka.

SKJØNTE INGENTING: Bashkim Qela hadde plutselig mye mer penger på firmaets konto enn forventet. Selv om ingen har meldt seg ennå tviler bedriftseieren på at han får beholde pengene. Foto: Privat
SKJØNTE INGENTING: Bashkim Qela hadde plutselig mye mer penger på firmaets konto enn forventet. Selv om ingen har meldt seg ennå tviler bedriftseieren på at han får beholde pengene. Foto: Privat Vis mer
Publisert

- Jeg skulle betale noen fakturaer for firmaet da jeg plutselig så at beløpet på kontoen var høyere enn hva jeg hadde forventet. Etter litt undersøkelser så jeg plutselig at det kommet to overføringer på kontoen min som jeg ikke hadde forventet.

Det sier Bashkim Qela, eier og daglig leder av Leo's Car Wash i Fredrikstad, etter at det onsdag denne uka dukket opp over 180 000 kroner på bedriftskontoen. Pengene var sendt fra Banking Circle Denmark.

Det var Fredriksstad Blad som først omtalte saken.

Får ikke svar

Det var helt naturlig å tro at de som hadde overført pengene hadde sendt dem til feil konto, så jeg googlet firmaet og sendte dem en e-post.

- Jeg prøvde å gjøre dem oppmerksomme på hva som hadde skjedd, og spørre hvor feilen lå. Dette var ikke et beløp jeg hadde ventet å få inn på min konto.

Dagbladet har sett korrespondansen mellom Qela og banken. Svaret han fikk gjorde ikke bilvaskeieren noe klokere.

- De kunne ikke gi meg noen flere detaljer, da jeg ikke var en direkte kunde av dem. Likevel nevnte banken at de har kontaktet vedkommende som har overført pengene, slik at det skal være mulighet for å få løst mysteriet.

Veldedig formål

Etter at lokalavisa skrev om hendelsen, har Qema mottatt flere henvendelser, blant annet fra en regnskapsfører i Trondheim.

- Hun tipset meg om at jeg burde ta kontakt med EBS ((Elektroniske betalingssystemer AS journ.anm.), som drifter kortterminalene. Jeg har kontaktet dem, men de har foreløpig ikke kunne gi meg noe svar.

Til tross for at Qela har svært liten tro på at han får beholde pengene, har han allerede bestemt seg for hva pengene skal gå til, om pengene blir hans.

- Det er noen av mine ansatte som har ønsket seg en bonus, samtidig som at jeg har spøkt med å reise til Dubai, men jeg har bestemt meg for at pengene skal gå til et veldedig formål.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer