Fikk overbrakt falsk ulykkesmelding

En 17 år gammel jente ble hentet ut av klasserommet og fortalt at faren hennes var savnet etter en alvorlig ulykke. Men det var ingen ulykke, kun en øvelse, men det fortalte ingen jenta.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Fadesen oppsto da Sogn og Fjordane Energiverk (SFE) arrangerte en katastrofeøvelse i kraftverket Åskåra i Bremanger kommune torsdag denne uka. Planen var at en person skulle være savnet inne i fjellet, og fire skoleelever som var på omvising i kraftverket skulle være innesperret etter en brann.

Da øvelsen var i gang startet også arbeidet med å varsle pårørende. Det var denne delen som ble litt for realistisk. Skolen der datteren til den savnede mannen går, fikk beskjed om den alvorlige ulykken. Jenta ble varslet, men ikke opplyst om at det kun var en øvelse. Dermed fikk jenta en sjokkreaksjon, og først halvannen time senere ble hun klar over at faren levde i beste velgående.

- Det som skjedde er svært beklagelig, og var skyldes flere uheldige omstendigheter, sier administrerende direktør Rune Øyan i SFE til Bergens Tidende.

Han lover nå at saken skal gjennomgåes med politiet, slik at lignende episoder ikke skjer i framtida. Kraftselskapet vurderer også å gi jenta en økomomisk erstatning for de lidelse hun måtte gjennomgå mens hun trodde faren var død.

(Dagbladet.no)

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer