SLO TILBAKE:  Etter at Nordlys hadde oppslag om folk som stjeler p-plasser for handikappede, dukket dette bildet opp på Facebook. Det er nyhetsredaktøren i iTromsø som har lagt ut bildet for å spøke litt med konkurrenten. Faksimile: Facebook
SLO TILBAKE: Etter at Nordlys hadde oppslag om folk som stjeler p-plasser for handikappede, dukket dette bildet opp på Facebook. Det er nyhetsredaktøren i iTromsø som har lagt ut bildet for å spøke litt med konkurrenten. Faksimile: FacebookVis mer

Fikk P-trøbbel midt i fleisen

- Vi må bare le med.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): I går hadde Tromsø-avisa Nordlys et oppslag i papiravisa om folk som stjeler P-plasser som er satt av til handikappede.

Saken handler om høye tall for parkeringsbøter som er utskrevet til sjåfører som urettmessig parkerer på plassene. Men et døgn seinere er det ikke saken i seg selv som har fått mest oppmerksomhet på sosiale medier.

Hovedkonkurrenten, iTromsø, sitter nemlig på et leserbilde fra i sommer der en Nordlys-bil er parkert på tvers over minst to handikapp-plasser.

- Må le med Dermed var det en enkel sak for nyhetsredaktøren i avisa, Marius Karlsen, å sette de to bildene sammen som et humoristisk stikk til hovedkonkurrenten. Bildet spredde seg raskt på Facebook og over 3000 har trykket liker.

Det var mangeårig fotograf i Nordlys, Torgrim Rath Olsen, som disponerte bilen da bildet ble tatt i sommer.

- Vi var borte den helgen og det var min sønn som lånte bilen. Dette var vel seint på sommeren og da er det stille og rolig i Tromsø. Han skulle innom butikken og slenger fra seg bilen. Og der står den med Nordlys-logoen over nesten tre P-plasser.

- Det er vel kort fortalt hele historien. Siden dukket dette opp hos konkurrenten, humrer Olsen til Dagbladet.

Han forteller at leserbildet ble brukt av konkurrenten en gang etter dette skjedde i sommer, men nå har det altså dukket opp igjen.

- Og siden vi hadde oppslaget om P-plasser har det bare ballet på seg. Det er ikke annet å gjøre enn å le med, sier Olsen, som forteller at bildesammensetningen også har ført til latter på kontoret.

Lover bot og bedring Dermed har Olsen og kollegene i Nordlys fått merke hvordan det er å få søkelyset rettet mot seg selv.

- Vi er jo vaktbikkjer og skriver om alt og alle, og så får du dette plutselig midt i fleisen. Da skjønner du hvor synlig du er, og hvor godt folk følger med. Da er det bare å si at «sånn var det. Vi beklager», sier Olsen til Dagbladet.

Han forsikrer om at sønnen nå har fått seg en lekse.

- Jeg har sagt at dette ikke går. Han har nok blitt litt overrasket over oppmerksomheten rundt dette han også, men han har skjønt leksa.

- Å dæven Sønnen Michael synes også episoden er komisk.

- Det var bare én bil på hele parkeringsplassen. Så jeg reiv han inn på tverre og løp inn, men jeg holdt øye med bilen hele tida, sier han.

Han fikk derimot ikke med seg at en forbipasserende fikk tatt et bilde av parkeringa. Det fikk han først se da han leste iTromsø.

- Å dæven, tenkte jeg. Jeg skjønte jo det ikke var bra, med Nordlys-bil og alt.