Fikk panikk da han fant Lone Olsen død i leiligheten

Siktelsen mot 24-åringen er frafalt etter at obduksjonsrapporten ble klar.

MISTENKELIG DØDSFALL: Lone Olsen ble funnet død i 24-åringens leilighet lørdag kveld. Hun hadde ytre skader og det var blod på stedet, dermed karakteriserte politiet dødsfallet som mistenkelig. 24-åringen som tidligere var siktet i saken, har nå status som mistenkt. Foto: Lisa Nøtnes
MISTENKELIG DØDSFALL: Lone Olsen ble funnet død i 24-åringens leilighet lørdag kveld. Hun hadde ytre skader og det var blod på stedet, dermed karakteriserte politiet dødsfallet som mistenkelig. 24-åringen som tidligere var siktet i saken, har nå status som mistenkt. Foto: Lisa NøtnesVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Den foreløpige obduksjonsrapporten til Lone Olsen (23) er nå klar. Der står det at ytre vold ikke er mulig dødsårssak.

- På bakgrunn av den foreløpige obduksjonsrapporten, som viser ingen ytre tegn til vold, har vi valgt å frafalle siktelsen om legemsbeskadigelse med døden til følge. 24-åringens status er nå mistenkt, sier politiadvokat Knut-Inge Myklebust til Dagbladet.

Den 23 år år gamle småbarnsmora Lone Olsen ble funnet død i 24-åringens leilighet 1. juledag kveld. Da hadde hun ligget død i leiligheten siden siktede våknet lørdag morgen.

24-åringen disponerer leiligheten der Olsen døde, han var inne til vitneavhør, men fikk panikk, ifølge forsvareren.

- Han forklarte først at han hadde vært inne i Svolvær (ligger 35 km unna, journ. anm.), men han har nå endret forklaring til at han var i leiligheten hele dagen. Han fikk panikk og var i sjokk, sier 24-åringens forsvarer Jens Blix-Nilsen.

24-åringen har opplyst til sin forsvarer at det siste han ønsket var at Lone Olsen skulle dø.

DØD: Lone Olsen ble 23 år gammel. Hun etterlater seg en sønn på to år. Foto: Privat
DØD: Lone Olsen ble 23 år gammel. Hun etterlater seg en sønn på to år. Foto: Privat Vis mer

- De hadde et vennskapelig forhold, som han ønsket at det skulle bli mer ut av på lengre sikt. Han likte henne og ønsket et nærmere forhold til henne, sier Blix-Nilsen.

Blix-Nilsen sier at 24-åringen er svært preget av det som har skjedd. I samtale med sin advokat gråt han og uttrykte stor fortvilelse.

Det vil bli gjennomført ytterligere ett avhør av 24-åringen før han eventuelt slippes fri. Dagbladet refererer til politiadvokaten 24-åringens ønske om å endre forklaring om sine bevegelser 1. juledag.

- Han går inn i avhøret med status som mistenkt. Hvis han kan komme med en etterettelig forklaring som den Dagbladet skisserer der, vil nok siktelsen bli frafalt, sier Myklebust.

Dagbladet oppdaterer saken

SIKTELSEN FRAFALT: Politiadvokat Knut-Inge Myklebust sier at siktelsen mot 24-åringen er frafalt. Han har nå status som mistenkt i saken. Foto: Lisa Nøtnes
SIKTELSEN FRAFALT: Politiadvokat Knut-Inge Myklebust sier at siktelsen mot 24-åringen er frafalt. Han har nå status som mistenkt i saken. Foto: Lisa Nøtnes Vis mer