Fikk panikk da saken sprakk

I lydbåndsamtalene politiet vil framlegge som bevis i saken mot Røkke, går det klart fram at han nærmest fikk panikk da båtsertifikatsaken sprakk i Dagens Næringsliv lørdag 18. august.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Rettssaken har de to første dagene dreid seg om en juridisk kamp om bevisføring i saken. I går ba advokat Håkon Borgen på vegne av sin klient John Inge Valand om at politiet nektes å bruke lydbåndopptak av samtaler mellom Valand og hans medtiltalte, båtmekler Erik Øye, som bevis.

-  Vi har funnet andre ting på disse båndene enn bare disse tre samtalene mellom Valand og Øye. Det kan dermed være andre enn Øye som har hatt regien på disse opptakene. Han viste til følgende utsagn på lydbåndet:

-  Vi later som du snakker sant nå.

-  Men brif meg!

-  Vi skal brife deg.

Og så kommer Øye inn med en slags oppsummering til en tredjeperson etter samtalen med Valand:

-  Nå sa han jævlig mye, det er gull verdt for deg.

Advokat Borgens hovedpoeng er at John Inge Valand konsekvent har nektet å la seg avhøre av politiet, og at han er blitt forledet, i og med at han spurte Erik Øye spesielt om han tok opp samtalene med ham på bånd.

Politiadvokat Fredrik Ranke framholdt at Øye tapet samtalene for å sikre seg da saken sprakk i mediene, fordi han fryktet å bli stående alene med all skyld.

Politiet mener endelig dom i denne saken kan bli feil fordi man ikke har fått alle opplysninger på bordet.