13-åring påkjørt og drept

- Fikk panikk

Mannen som er siktet for uaktsomt drap etter å ha kjørt på en 13 år gammel gutt ved Haugenstua i Oslo torsdag, fremstilles for fengsling lørdag ettermiddag.

DØDE: Slik minnes de den 13 år gamle gutten som omkom etter en påkjørsel på Haugenstua. Reporter: Johannes Fjeld. Video: Anton Lier / Dagbladet TV Vis mer
Publisert

Fengslingsmøtet startet klokken 12.15 i Oslo tingrett lørdag. Politiadvokat Anne Cathrine Aga opplyser til TV 2 at hun vil be om at mannen varetektsfengsles i fire uker.

– Grunnlaget for at vi ber om varetekt er at vi mener det er gjentakelsesfare, og vi viser spesielt til at han er siktet for kjøring i ruspåvirket tilstand enda en gang tidligere i desember, opplyser Aga til VG.

FORSVARER: Harald Fjeldstad er forsvarer for mannen som er siktet for uaktsomt drap etter å ha kjørt på en 13-åring i Oslo torsdag kveld. Mannen framstilles for varetektsfengsling i Oslo tingrett lørdag. Foto: Ørn E. Borgen / NTB
FORSVARER: Harald Fjeldstad er forsvarer for mannen som er siktet for uaktsomt drap etter å ha kjørt på en 13-åring i Oslo torsdag kveld. Mannen framstilles for varetektsfengsling i Oslo tingrett lørdag. Foto: Ørn E. Borgen / NTB Vis mer

Mannens advokat Harald Fjeldstad sier til kanalen at hans klient motsetter seg varetektsfengsling.

– Min klient har forklart at han fikk panikk. Han var under etterforskning for ruspåvirket kjøring tidligere, og hadde ikke gyldig førerkort, noe som kan ha bidratt til panikken, sier Fjeldstad.

Pågrepet

Fjeldstad sier til VG at mannen erkjenner å ha kjørt på gutten.

Likevel opplyser forsvareren at mannen ikke erkjenner straffskyld for å ha kjørt i ruspåvirket tilstand. Mannen er dømt for tilsvarende forhold for flere år siden.

Mannen i 30-årene ble pågrepet i sitt hjem i Oslo ved 1-tiden natt til fredag. Nå er han siktet for uaktsomt drap, ruspåvirket kjøring og for å ha stukket av etter påkjørselen.

Promillekjøring

Gutten ble påkjørt av en mørk Mitsubishi i Maria Dehlis vei i nærheten av Grorud stasjon i 19-tiden torsdag kveld. Han døde på Ullevål sykehus fredag ettermiddag.

Politiet opplyser at mannen også er siktet for promillekjøring etter en episode i Oslo tidligere i desember. Det er ikke kjent hvilke restriksjoner politiet vil be om at siktede underlegges i fengslingsperioden.

Ifølge VG begrunner politiadvokaten begjæringen om varetektsfengsling både med gjentakelsesfare og faren for bevisforspillelse.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer