Fikk påsydd to føtter og en hånd

En 40 år gammel fange ved Ila landsfengsel i Bærum fikk kuttet av seg begge beina og en arm i en platemaskin i går formiddag. Få timer seinere var lemmene sydd på igjen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

40-åringen arbeidet ved en platekuttemaskin da det skjedde. Tre ansatte og ti innsatte var til stede i verkstedet. Etter det Dagbladet erfarer så ingen hva som skjedde. Politiet og arbeidstilsynet avhørte vitnene, men måtte utsette flere avhør til i dag på grunn av den harde belastningen hendelsen var for arbeidskollegene.

- Vi kjenner foreløpig ikke årsaken til ulykken, sier vaktsjef Per Olaf Torkildsen i Asker og Bærum politidistrikt til NTB.

Mannen var ved bevissthet da han ble bragt til Rikshospitalet.

Seks kirurger arbeidet fire timer med operasjonen. Føttene var kuttet ved ankelen, og hånda ved håndleddet. Tre operasjonsmikroskoper ble brukt.
- Teknisk sett var operasjonen vellykket, men vi kan ikke si noe om hvordan det vil gå med ham. Han bli liggende til observasjon et par uker. Sannsynligvis vil vi ikke vite noe om hvordan det går før etter omkring ti dager, sier vakthavende kirurg Ludger Schmidt.