PÅ BEFARING: Forsvarerne til Anders Behring Breivik på besøk i regjeringskvartalet. Geir Lippestad lengst til høyre. Vibeke Hein Bæra nummer tre fra høyre.  Odd Ivar Grøn og Tord Jordet er skjult bak representanter for Statsbygg. Foto: Jacques Hvistendahl
PÅ BEFARING: Forsvarerne til Anders Behring Breivik på besøk i regjeringskvartalet. Geir Lippestad lengst til høyre. Vibeke Hein Bæra nummer tre fra høyre. Odd Ivar Grøn og Tord Jordet er skjult bak representanter for Statsbygg. Foto: Jacques HvistendahlVis mer

- Fikk påvist hvor det ble funnet skadde og drepte

Anders Behring Breiviks forsvarere på befaring i regjeringskvartalet i dag.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Anders Behring Breiviks fire forsvarere var i dag på en befaring i regjeringskvartalet.

- Det gir skjellsettende inntrykk å se stedene selv. Vi har lest om det og sett det på TV, men det gir et helt annet inntrykk å se det selv, sier forsvarer Geir Lippestad.

De fire forsvarerne fikk se bombekrateret, det utbombede resepsjonsområdet i høyblokka og skadene på innsiden av R4-bygget, de samme områdene som pressen fikk tilgang til for tre uker siden.

- Vi fikk også påvist hvor det ble funnet skadde og drepte, sier Lippestad.

- Det er viktig for oss å få sett hvordan det er her. Det gjør det enklere å snakke med klienten om forholdene her, og det gjør dokumentene i saken mer lesbare, sier forsvarer Vibeke Hein Bæra.

Breivik har forklart at han i tida før terrorangrepet var flere ganger i regjeringskvartalet.

- Det var snakk om rene forberedelser, sier Lippestad.

Forsvarerne var fredag i forrige uke på befaring på Vålstua gård i Åmot, hvor Breivik produserte terrorbomba og bodde i månedene før terroraksjonene. Lippestad var også med da politiet avhørte Breivik på Utøya.

- Det er aktuelt for oss å ta en ny tur til Utøya, sier Lippestad.

Åtte personer ble drept i bombeangrepet i regjeringskvartalet 22. juli. Det er estimert at det vil koste et milliardbeløp å gjenoppbygge området, og det er ikke endelig avgjort om høyblokka vil bli revet eller ikke.