- Fikk penger fra dødsranet

Politiet mener de siktede Oslo-mennene på 47 og 29 år har fått deler av ranspengene. I en razzia mot en spionasjebutikk i Oslo skal de ha funnet ulovlige våpen. Politiet tror 47-åringen er en av dødsranernes bakmenn.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

STAVANGER/OSLO (Dagbladet): 47-åringen er blitt kalt Mr. X i etterforskernes interne dokumenter, fordi de mener han er en av dem som planla ranet i Stavanger om morgenen 5. april.

47-åringen er en nær bekjent av en av dem politiet fortsatt jager for dødsranet, en 37 år gammel trailersjåfør fra Akershus. Han er de siste åra koblet til flere store ran i Norge.

Våpen og elektronikk

Politiet mener de to mennene har hjulpet de 12 ranerne i planleggingen av dødsranet. Politiet ransaket firmalokalene på Oslos østkant kort etter at de to siktede ble tatt inn til vitneavhør på Politihuset i Oslo mandag ettermiddag.

- Under avhørene ble statusen til de to raskt endret. De er siktet i forbindelse med ranet på Norsk Kontantservice, sier politiinspektør Bjørn Andersen i Rogaland politidistrikt.

Dagbladet får bekreftet fra informert hold at det er gjort en rekke beslag i lokalene til firmaet, som blant annet selger avansert avlyttingsutstyr.

Politiet skal ha funnet ulovlige våpen. Politiets teknikere vil nå prøve å koble våpnene til prosjektiler funnet på åstedet, Domkirkeplassen i Stavanger.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer