Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Nordmenn ranet i Panama

- Fikk pistol mot hodet

Seks menn varetektsfengslet i Panama. Nordmennene som ble ranet på Panama skal ha blitt utsatt for grove trusler.

PÅGREPET: Disse tre personene er blant de pågrepne i saken. De er nå varetektsfengslet av en domstol i Colón. Foto: Politiet i Panama
PÅGREPET: Disse tre personene er blant de pågrepne i saken. De er nå varetektsfengslet av en domstol i Colón. Foto: Politiet i Panama Vis mer

Seks lokale menn fra distriktet Colón i Panama er torsdag kveld varetektsfengslet i en lokal domstol etter grovt ran mot seks norske seilbåtturister.

De seks fengsles for anklager om grovt ran, overfall og ulovlig organisert kriminalitet, opplyser jutsismyndighetene i Panama like etter klokka 20.00 torsdag kveld.

De seks mennene ble onsdag framstilt for fengsling og risikerer å bli varetektsfengslet i seks måneder allerede nå.

Pistol mot hodet

Dagbladet får opplyst at minst en av nordmennene som ble ranet fikk en pistol rettet mot hodet og ble tvunget til å gi bort alle verdisakene.

- De brukte våpen for å true de seks personene, sier en polititalsmann i Panama til Dagbladet torsdag kveld.

PÅGRIPELSER: Flere mistenkte gjerningspersoner ble pågrepet tirsdag. Foto: Politiet i Panama
PÅGRIPELSER: Flere mistenkte gjerningspersoner ble pågrepet tirsdag. Foto: Politiet i Panama Vis mer

De siktede ranerne ble pågrepet tirsdag og ble i dag fraktet til tinghuset i Corón i en arrestbil. T-skjortene var dratt over hodene deres for å skjule ansiktene for de ventende fotografene.

- Akkurat nå venter vi på kjennelsen fra retten, sier polititalsmann til Dagbladet i 19-tida.

Norsk politi og UD er blitt oppdatert om nordmennenes situasjon og framgangen i etterforskningen av politiet i Panama.

De seks unge nordmennene er nå innlosjert i trygghet på et hotell med vakthold i byen.

Ingen kommentar

Dagbladet var torsdag i kontakt med en av de rammede nordmennene foreldre. Han opplyser at de ikke ønsker å kommentere saken.

Det ønsker heller ikke en av personene som har vært en del av den omkring ettårige jordomseilingen.

Heller ikke UD vil kommentere saken ytterligere torsdag kveld, men sier de er kjent med saken.

Frastjålet alt

Det er usikkert når de norske turistene skal reise hjem og om de eventuelt vil følge den opprinnelige planen om å seile hjem.

Nordmennene skal ha blitt frastjålet penger, mobiltelefoner og alkohol fra seilbåten etter å ha ankret opp utenfor byen Nombre de Dios.

De skal i utgangspunktet ha lagt til kai i byen på grunn av dårlig vær. De mistenkte ranerne skal ha tatt seg til seilbåten ved hjelp av båter uten motor. De skal ha vært bevæpnet med flere våpen da de slo til mot de uvitende unge nordmennene.

Personene ble pågrepet etter at det dagen før var blitt funnet en satellittelefon og datautstyr som stammet fra den norske båten.

I en pressemelding fra lokalt politi samme dag heter det at de seks er siktet for to overtredelser i straffeloven som kan medføre fengsel fra 10 til 18 år.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media