Fikk PST på døra etter Facebook-melding

Da norske toppolitikere begynte å bruke blogger, Facebook og Twitter, skjøt antallet drapstrusler i været.

JENS PÅ TWITTER: Etter at politikere har begynt å fri til velgerne via nettsteder som Twitter og Facebook, har antall trusler mot de folkevalgte skutt i været.
JENS PÅ TWITTER: Etter at politikere har begynt å fri til velgerne via nettsteder som Twitter og Facebook, har antall trusler mot de folkevalgte skutt i været. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

||| (Dagbladet): Noen av truslene er alvorlig ment, ifølge Politiets sikkerhetstjeneste.

Alle de norske politiske partiene ruster nå opp til en valgkamp der ulike nettjenester og sosiale medier kommer til å stå svært sentralt.

Frp-formann Siv Jensen diskuterer med potensielle velgere direkte på sin Facebook-side, kunnskapsminister Bård Vegar Solhjell (SV) blogger personlig, statsminister Jens Stoltenberg og hans netthyperaktive statssekretær Torbjørn Giæver Eriksen er på Twitter.

Hadia Tajik (Ap) startet sitt stortingskandidatur på YouTube og Høyre lanserte sitt landsmøte som det «mest interaktive noensinne». Oppsøkt hjemmeMen entusiasmen rundt de nye nettarenaene har også en svært mørk skyggeside.

Før valgkampen har startet for alvor, har Politiets sikkerhetstjeneste (PST) allerede oppdaget at politikernes nye tilstedeværelse på ulike former for blogging og dialogtjenester har gjort at drapstruslene mot dem har økt voldsomt.

Dagbladet kjenner til at PST det siste halvåret har grepet inn flere ganger overfor enkeltpersoner som enten ønsket eller var i stand til å sette trusler mot politikere ut i livet.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer