Fikk råd fra Haakon Lie

Oslo Ap\'s leder Jan Bøhler brukte Ap-kjempen Haakon Lie (100) som konsulent da han drøftet ambassadesaken og det interne bråket i fylkespartiet.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Bøhler har brukt saken til å befeste sin posisjon som Oslo Ap\'s sterke mann. Hans håndtering av ambassadesaken etter at bystyrerepresentant Tom Pape brøt ut og veltet flertallet, har vært en maktdemonstrasjon.

Bøhler har, siden han ble leder i Oslo Ap, hatt nær kontakt med den legendariske partisekretæren Haakon Lie.
 

Den mest markante partisekretæren Ap noen gang har hatt, brukte aldri silkehansker.

Bøhler bekrefter at han også har drøftet ambassadesaken med Lie.

-  Vi er enige om håndteringen, vi, sier Bøhler.

Etter et fem timer langt møte i Oslo Ap\'s styre tirsdag kveld kom Bøhler ut med en enstemmig fordømming av bystyremedlem Tom Papes stemmegivning.

-  Det var nødvendig for partidemokratiet, sier Bøhler.

Satte Jens på plass

 MAKTDEMONSTRASJON:  Jan Bøhler har lært av den legendariske partisekretæren Haakon Lie. Bøhler og Oslo Ap\'s håndtering av ambassadesaken etter avstemningsskandalen har vært en maktdemonstrasjon. Foto: Lars Eivind Bones
MAKTDEMONSTRASJON: Jan Bøhler har lært av den legendariske partisekretæren Haakon Lie. Bøhler og Oslo Ap\'s håndtering av ambassadesaken etter avstemningsskandalen har vært en maktdemonstrasjon. Foto: Lars Eivind Bones Vis mer

Men ikke bare det:

Regjeringen og statsministerens kontor er også blitt satt på plass.

Ringerundene til folk i Oslo Ap om ambassadesaken, som statssekretær Morten Wetland og rådgiver Mina Gerhardsen har stått for, er beklaget av stabssjef Lars Erik Flatø, av Mina Gerhardsen og ikke minst av Jens Stoltenberg.

-  Det er viktig at regjeringen har forankring i partiet, sier Bøhler til Dagbladet.

Den treningsivrige Bøhler har vist muskler før. På Ap\'s landsmøte i vår bidro Bøhler og Oslo Ap til å flytte Ap\'s politikk til venstre på flere områder. Etter valget og før regjeringssammensetningen, sa Oslo-partiet et kraftig nei til å få Stoltenbergs «direktørvenner» inn i regjeringen. Bare Jonas Gahr Støre slapp inn.

-  Jeg har godt samarbeid med Jonas. Men det er viktig at regjeringen forstår at det er partiet som styrer, sier Bøhler.

Møte med ambassaden

-  Pape har skadeskutt Ap\'s profil, sier Bøhler. Han forteller at han selv har hatt kontakt med den amerikanske ambassaden, som var forberedt på at det ikke ble flytting til Husebyskogen.

-  Jeg hadde et møte med dem forrige mandag og fortalte om vår plan. Tom må vise ydmykhet og forstå at dette var et viktig politisk prosjekt for å få fotfeste i Oslo vest. Hva betyr det for folk som har gått fra dør til dør på husbesøk at alt det de har arbeidet for, blir spolert av en som ikke har slitt seg ut i valgkampen? sier Bøhler.

INVOLVERT: Haakon Lie var Jan Bøhlers konsulent.
ANGRER IKKE: Tom Pape (Ap) stemte mot sitt eget parti.