Pleiepengeordningen

Fikk ramsalt kritikk - nå snur regjeringen

KrF har fått med seg regjeringen på å reversere samtlige endringer i den omstridte pleiepengeordningen.

ÅPNER LANDSMØTET: KrF-leder Olaug Bollestad med gladnyheter til foreldre med alvorlig syke barn på partiets landsmøte. Foto: Stian Lysberg Solum / NTB Scanpix
ÅPNER LANDSMØTET: KrF-leder Olaug Bollestad med gladnyheter til foreldre med alvorlig syke barn på partiets landsmøte. Foto: Stian Lysberg Solum / NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

I høst raste debatten om pleiepengeordningen, som skal sikre at foreldre med alvorlig syke barn får økonomisk kompensasjon når de må gå ut av jobb for å ta hånd om barna.

Regjeringens endringer i 2017 skulle føre til at ytterligere 9000 barn og familier skulle innlemmes i ordningen, men har fått hard medfart av blant andre SVs Audun Lysbakken, og eksperter som har kalt den rå, brutal og grunnlovsstridig.

Når KrFs partileder Olaug Bollestad går på scenen under partiets landsmøte fredag, kan hun annonsere at regjeringen har gått med på å reversere samtlige av de omstridte endringene.

Nå fjernes altså det siste vedhenget, graderingsreglene, som har fått dramatiske konsekvenser for foreldre med alvorlig langtidssyke barn.

Trer i kraft i juli

- Disse foreldrene er helter som ivaretar ungene sine og som bruker ekstremt mye krefter på å ha nattevåk eller være i beredskap. De skal slippe å kjenne på en økonomisk bekymring, som at de blir trukket i lønna fordi de burde vært i jobb de timene ungene er i barnehage, mens de egentlig er i beredskap. Det skal være hundre prosent lønn, uten tidsbegrensning, sier Bollestad til Dagbladet i forkant av landsmøtet.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer