Fikk reise til slutt

Hartvik (9) og foreldrene kom seg til slutt med et fly fra Gardermoen, og redder dermed trolig flere av legeavtalene i USA.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Etter nok en lang og nervepirrende dag på Gardermoen kom Hartvik og foreldrene Solveig og Fredrik Torsteinsen seg endelig på et fly til Frankfurt ved 13-tida i går. Derifra kunne de reise videre til Boston, hvor Hartvik skal utredes på Boston Childrens Hospital.

Han har en sjelden og alvorlig sykdom, og legene i Norge sliter med å finne noen god behandling til ham. Foreldrene har jobbet i to og et halvt år for å få til avtalene. På grunn av flygeledernes reaksjon på mandag, rakk de ikke den første avtalen.

Takket være litt ekstra service på flyplassen i går, ser det nå ut som de kan rekke de andre avtalene. Men det vil holde hardt.

Da Hartvik og foreldrene kom til Gardermoen i går morges klokka 05.15, var flyplassen fortsatt preget av kaoset fra dagen før.

Kansellert

I likhet med flyet familien Torsteinsen skulle vært med mandag, ble 06.30-flyet til Frankfurt i går kansellert. De fikk booket om billettene igjen, til et fly til Berlin seinere på dagen. Derfra skulle de videre til Frankfurt, for så å nå Boston-flyet. Utpå dagen viste det seg at også Berlin-flyet ble kansellert.

Like etter at meldingen kom, ble familien ropt opp over høyttaleren. De fikk da hjelp til å booke om nok en gang til et nytt Frankfurt-fly, som egentlig skulle ha gått tidligere på dagen, men var forsinket.

Fikk hjelp

-  Det var fullt kaos på flyplassen. Flere og flere fly ble kansellert, og vi var like ved å gi opp. Det satt fortvilte mennesker overalt, som ikke ante når de kunne komme seg av gårde. Heldigvis fikk vi til slutt veldig god hjelp fra flyselskapet, sier Solveig.