Fikk se broren for første gang

Endelig kan de siamesiske tvillingene Mohamed og Ahmed se på hverandre.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Toåringene Mohamed og Ahmed ble født sammenvokst i hodet. 12. oktober gikk de to egyptiske brødrene gjennom en 36-timer lang operasjon for å bli skilt. Lenge var tilstanden kritisk for de to guttene, men nå går alt så mye bedre.

I bedre form

Legene opplyser at det går raskere enn de hadde forventet. De to brødrene bor for tida på et barnesykehus i Dallas.

Nå har de blitt så bra at de kan møtes. Mohamed ble trillet inn til sin bror og var synlig glad over turen bort til Ahmed.

- Han stirret intenst på broren da han fikk se han for første gang, uttaler overlege James Thomas i en pressemelding, skriver BBC. Mohammed var tydlig glad, og de overlykkelige foreldrene smilte og kysset guttene sine.

Smilte

Begge guttene har fått tilstanden oppgradert fra kritisk til alvorlig, og det var da Ahmeds tilstandt ble bedre de to fikk møtes. Gutten har nå begynt i fysioterapi. De har blitt holdt i forskjellige rom i spesialsenger som roterer de små kroppene slik at de skal unngå liggesår.

Foreldrene og de andre som var til stede sier at Mohamed så ut til å kjenne igjen broren. Og bildene taler for seg. Det er to tydlig glade og smilende gutter som begynner å komme seg etter den harde påkjenningen.

HEI!</B>For første gang ser de hverandre. De siamesiske tvilligene ble skilt i en operasjon 12. oktober.
TRILLET INN:</B> Mohamed på vei inn til broren. Han var i bedre form og mer våken enn Ahmed, og så ut til å kjenne igjen broren sin.