Fikk se FBIs dokumenter

Zacarias Moussaoui er mistenkt for terror, men har fått se dokumenter som er så hemmelige at Kongress-medlemmer ikke får se dem.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Dommeren som hører saken, Leonie Brinkema, har gitt ordre om at dokumentene skal hentes tilbake fra Moussaouis celle, og offentliggjorde en rekke brev der det går fram at påtalemyndigheten innrømmer feilen.

Innholdet i de 48 dokumentene er ikke formelt gjort kjent, men de skal omfatte sammendrag fra avhør som FBI har gjort i forbindelse med etterforskningen av terrorangrepene. Dessuten er det sensitiv informasjon om al-Qaida blant dokumentene.

Assisterende statsadvokat Robert Spencer sier dokumentene inneholder «nasjonal sikkerhetsinformasjon», informasjon som flertallet av medlemmene i Kongressen ikke har tilgang til.

Dokumentene ble overlatt til Moussaoui i henhold til lovene som slår fast at den tiltalte må bli informert om bevisene som skal brukes mot ham.

Påtalemyndigheten mener Moussaoui skulle vært med på å kapre et av flyene som ble brukt i terrorangrepene, men da var han allerede arrestert for brudd på innvandringslovene. Rettssaken mot ham begynner 6. januar.

(NTB)