Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Fikk sende hilsen til Jacko

Norske fans ventet utenfor Neverland.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

OSLO/LOS ANGELES (Dagbladet.no): Michael Jackson kan belage seg på rolige dager frem til mandag. Da må han nok en gang møte opp i retten i Santa Maria. Men foreløpig ser det ut som om popstjernen kan bruke resten av uka hjemme på Neverland. Der kan han samle krefter før han nok en gang skal treffe dommer Rodney S. Melville, aktor og jurymedlemmer i den alvorlige saken der kongen av moonwalk er tiltalt for sexovergrep mot barn.

Mange nysgjerrige vil i juryen

Dommeren i Michael Jackson-saken ble ferdig med den første delen av juryutvelgelsen allerede i går. Mange jurymedlemmer har bedt seg fritatt for tjeneste fordi de frykter at rettssaken kommer til å gå i et halvt år, men en overraskende stor andel har samtidig bedt om å få sitte i juryen. Folk har lyst til å se Jackson på nært hold og være del av den gigantiske saken som allerede har vært på forsider over hele verden.

I går ettermiddag og i dag skulle til sammen 300 potensielle jurymedlemmer ha møtt opp i retten for å bli valgt ut eller sendt hjem. Men dommer Melville avlyste oppmøtet fordi han allerede hadde mer enn nok kandidater, melder CNN.

- Vi har nok folk, sa han.

Bare 20 personer trengs til jurytjenesten: Tolv edsvorne skal sitte i juryen, og åtte må være stand by i tilfelle sykdom eller andre problemer oppstår.

På mandag begynner den individuelle utspørringen av de 250 jurymedlemmene. De er villige til å sitte i et halvt år på samme benk og følge med i bevisførsel og prosedyrer mot mannen mange mener er verdens største nålevende artist. Spørsmålet for både aktor og forsvarer er om de frivillige allerede har tatt stilling til skyldspørsmålet og derfor er uegnet til å sitte i juryen.

Sliten Jacko

image: Fikk sende hilsen til Jacko

På mandag og tirsdag ankom Jackson rettslokalet mens fansen hyllet ham. Han har vinket og vist at han setter pris på støtten fra fansen. Jackson er tiltalt for å ha misbrukt en tenåringsgutt på Neverland i 2003. Det er ikke første gang Jacksons navn knyttes til barnemisbruk, men tidligere har superstjernen kjøpt seg ut av problemene.

Tilsynelatende er Jacko ved godt mot, og alle rykter om depresjoner og selvmordstanker har blitt avvist av dem som er rundt ham.

Men da sesjonen var over i går ettermiddag, var Jackson tydelig sliten.

Mange fans hadde samlet seg utenfor Neverland etter å ha hørt rykter om at idolet ville åpne dørene og slippe fansen inn. De ble skuffet, popens konge valgte å være for seg selv etter dag nummer to i retten.

I stedet for å slippe fansen inn, sendte Jackson kusina si ut med en kameramann. De syv norske jentene, som de siste dagene har gjort alt de kan for å komme i nærkontakt med idolet sitt, fikk alle sammen snakke inn en hilsen på video. Jackson skulle se på hilsningene samme kveld.

- Helt utrolig og uvirkelig at han ser video med oss, sier Reana Iran (18) begeistret.

I meldingene fra Norge fikk popidolet beskjed om å holde ut og at musikken hans betyr alt for jentene. Det er ingen av de norske jentene som tror at Jackson virkelig er skyldig i den alvorlige tiltalen. Men mange andre er like sikre på det motsatte: Jacksons spesielle livsførslel, hans manglende kjæresteliv og spesielle forhold til sine to ekskoner styrker i manges øyne aktoratets sak. Det at popkongen gang på gang har uttalt seg om sin spesielle kjærlighet og tillit til barn, er heller ikke med på å svekke mistanken.